NejRecept.cz Dezerty Bábovky Rychlá šťavnatá bábovka s tvarohem a citronem
Rychlá šťavnatá bábovka s tvarohem a citronem
Recept Rychlá šťavnatá bábovka s tvarohem a citronem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie Rakušanová

Nadýchaná a jemná bábovka s tvarohem se vám doslova rozplyne na jazyku. U nás doma se vždy sní téměř okamžitě. Tentokrát jsem z ní donesla i sousedům, kteří si ji neskutečně pochvalovali. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.6.2025

Rychlá šťavnatá bábovka s tvarohem a citronem

Nadýchaná a jemná bábovka s tvarohem se vám doslova rozplyne na jazyku. U nás doma se vždy sní téměř okamžitě. Tentokrát jsem z ní donesla i sousedům, kteří si ji neskutečně pochvalovali. Autor: Lucie Rakušanová

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
vejce
250 g
máslo
250 g
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
měkký tvaroh v kostce
250 g
polohrubá mouka
1 bal.
kypřicí prášek do pečiva
podle chuti
citronová kůra
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření

Citronová kůra dělá v bábovce zázraky. Provoní ji a dodá jí svěží chuť. Pokud však nejste milovníky citrusových aromat, můžete ji klidně vynechat. Koláč bude výborný i bez ní.

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Poté přidáme změklé máslo, tvaroh a vše důkladně zapracujeme.
  3. V samostatné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ji k žloutkové směsi.
  4. Do směsi opatrně vmícháme také vyšlehané bílky.
  5. Nakonec do těsta ještě nastrouháme citronovou kůru a vlijeme ho do formy, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou.
  6. Takto připravenou bábovku pečeme přibližně 60 minut při teplotě 180 stupňů.

Bábovku před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem. Není to však nutné, protože koláč je sám o sobě příjemně sladký. Chtěli byste zkusit ještě nějakou bábovku? Vsaďte na tento recept s tvarohem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář