NejRecept.cz Dezerty Rolády Slané rolády Rychlá sýrová roláda s vajíčkovou náplní. Dokonalá na snídani i pro nečekanou návštěvu.
Rychlá sýrová roláda s vajíčkovou náplní. Dokonalá na snídani i pro nečekanou návštěvu.
Recept Rychlá sýrová roláda s vajíčkovou náplní. Dokonalá na snídani i pro nečekanou návštěvu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Sýrovou roládu připravuji pravidelně na svátky, různé posezení s blízkými nebo jen tak, když dostanu chuť na něco slaného a dobrého. Díky tomu, že je sytá, hodí se i na snídani nebo večeři. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.1.2025

Rychlá sýrová roláda s vajíčkovou náplní. Dokonalá na snídani i pro nečekanou návštěvu.

Sýrovou roládu připravuji pravidelně na svátky, různé posezení s blízkými nebo jen tak, když dostanu chuť na něco slaného a dobrého. Díky tomu, že je sytá, hodí se i na snídani nebo večeři. Autor: Jana Jančíková

10 min
Čas přípravy
3 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
plátky sýra
podle potřeby
vajíčková pomazánka
podle potřeby
šunka
podle potřeby
čerstvá paprika
podle potřeby
kousky cheddaru
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
3 min
Čas vaření

Plněná sýrová roláda chutná nejlépe s čerstvým pečivem. A to jak kupovaným, tak domácím. Náplň, kterou do ní použijete, si můžete upravit podle svých preferencí – některé suroviny můžete klidně vynechat, jiné naopak přidat.

  1. Plátky sýra rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Ujistíme se, že se jednotlivé spoje dobře překrývají. Já měla 4 x 3 plátky, tedy celkem 12 kusů.
  2. Takto připravený sýr dáme do trouby a pečeme 3 minuty při teplotě 180 °C. Sýr se díky tomu spojí a vytvoří dokonalý základ na roládu.
  3. Sýrový základ necháme vychladnout, potřeme vajíčkovou pomazánkou a následně naplníme šunkou, paprikou a cheddarem.
  4. Roládu opatrně zatočíme, zajistíme fólií a vložíme na několik hodin do ledničky.

Ztuhlou roládu nakrájejte na menší kolečka a podávejte s pečivem a čerstvou zeleninou. Náplň můžete při každé přípravě mírně obměnit, díky čemuž bude roláda vždy jiná a nestane se, že by vás časem omrzela.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář