Rychlá zapékaná omeleta

Nevíte co byste si dali k snídani? Připravte si jednoduchou a rychlou chuťovku. Omeleta zapékaná v troubě.

Přidal:, 23.4.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Rychlá zapékaná omeleta

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 kscibule
1 kszelená paprika
1/2 ksčervená paprika
200 gšunka
1 lžíceolej
1 lžícemáslo
8 ksvejce
1/2 šálkumléko
200 gtvrdý sýr (čedar)
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli, papriku nakrájíme na drobno. Na menší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, papriku a osmahneme. Osolíme, opepříme.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme ji k osmažené paprice a cibuli.
  3. V druhé misce rozšleháme vajíčka s mlékem, osolíme a opepříme podle chuti.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ho k vajíčkům. K vajíčkům přidáme osmaženou papriku, cibuli a šunku. Vše spolu smícháme a navrstvíme do formy, kterou jsme vymazali máslem.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole

Zdroj: Vk