Zelňačka patří k těm jídlům, bez kterých si mnozí z nás neumí představit sváteční stůl ani zimní období. Je to vůně, která se line celou kuchyní a připomíná dětství, rodinná setkání či Vánoce. Každá rodina má svůj vlastní recept, který si předává z generace na generaci – a tohle je ten můj.
Zelňačka patří k těm jídlům, bez kterých si mnozí z nás neumí představit sváteční stůl ani zimní období. Je to vůně, která se line celou kuchyní a připomíná dětství, rodinná setkání či Vánoce. Každá rodina má svůj vlastní recept, který si předává z generace na generaci – a tohle je ten můj.
Na zelňačce je nejlepší to, že chutná ještě lépe, když se rozleží. Nebojte se proto uvařit jí víc, abyste si ji mohli vychutnat i druhý nebo třetí den. Podávat ji můžete samostatně, případně s čerstvým chlebem, který si připravíte podle tohoto receptu.
Hotovou zelňačku obvykle podávám se zakysanou smetanou. Vařím ji nejen o Vánocích, ale často i k obědu nebo večeři během sychravého podzimu a zimy, kdy skvěle zahřeje.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě