NejRecept.cz Přílohy Rýže Rizoto Rychlé a levné selské rizoto s kapustou, které zasytí celou rodinu.
Rychlé a levné selské rizoto s kapustou, které zasytí celou rodinu.
Recept Rychlé a levné selské rizoto s kapustou, které zasytí celou rodinu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jednoduché, rychlé a dokonalé – přesně takové je toto rizoto, které budete mít hotové během několika minut. Jeho výhodou je také to, že do něj můžete přidat téměř cokoli – oblíbenou zeleninu či dokonce maso.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   27.2.2025

Rychlé a levné selské rizoto s kapustou, které zasytí celou rodinu.

Jednoduché, rychlé a dokonalé – přesně takové je toto rizoto, které budete mít hotové během několika minut. Jeho výhodou je také to, že do něj můžete přidat téměř cokoli – oblíbenou zeleninu či dokonce maso.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Rizoto:

90 g
cibule
140 g
brambory
250 g
kapusta
5 lžic
olivový olej
20 g
rajčatový protlak
1,1 l
kuřecí vývar
podle chuti
sůl
podle chuti
černý mletý pepř
220 g
rýže

Na dokončení:

podle potřeby
olivový olej
podle potřeby
petržel
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Rizoto je vděčné a levné jídlo, které dělám vždy, když nemám dostatek času. Ve většině případů se rozhoduji pro klasickou verzi s vepřovým masem, kterou si můžete připravit podle tohoto receptu, ale tentokrát jsem maso vynechala a místo hrášku, mrkve a kukuřice jsem použila kapustu.

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dále oloupeme i brambory, které nakrájíme na menší kostičky, a kapustu, ze které odstraníme vrchní listy i tvrdý košťál a nakrájíme ji na tenčí proužky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmažíme na něm cibuli a po 4 až 5 minutách přidáme nakrájené brambory. Ty smažíme přibližně 4 minuty a poté přidáme rajčatový protlak. Vše promícháme a smažíme minutu.
  3. Do pánve přilijeme tři lžíce kuřecího vývaru a nakrájenou kapustu. Osolíme, opepříme a přilijeme dalších 50 až 60 ml kuřecího vývaru. Vaříme 2 až 3 minuty, přidáme rýži, promícháme a přilijeme 120 až 140 ml kuřecího vývaru.
  4. Jakmile rýže nasákne všechen vývar, přilijeme dalších 120 až 140 ml a postup opakujeme až do té doby, než přilijeme celé množství vývaru uvedené v receptu (1,1 litru).

Rizoto ihned servírujte. Před podáváním ho můžete pokapat olivovým olejem a posypat petrželí. Pokud byste ho chtěli ozvláštnit, přidejte do něj i maso, houby či dokonce ryby. Skvělý je například losos.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář