NejRecept.cz Maso Vepřové maso Rychlé a šťavnaté vepřové řízky z trouby, se kterými budete mít minimum práce.
Rychlé a šťavnaté vepřové řízky z trouby, se kterými budete mít minimum práce.
Recept Rychlé a šťavnaté vepřové řízky z trouby, se kterými budete mít minimum práce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jitka Smejkalová

Rychlý oběd, který je hotový téměř okamžitě. Řízky stačí jen naskládat na plech, zapnout troubu a upéct. Maso je šťavnaté a plné chuti. Zároveň není ani příliš mastné, takže vám po jeho konzumaci nebude těžko. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.4.2025

Rychlé a šťavnaté vepřové řízky z trouby, se kterými budete mít minimum práce.

Rychlý oběd, který je hotový téměř okamžitě. Řízky stačí jen naskládat na plech, zapnout troubu a upéct. Maso je šťavnaté a plné chuti. Zároveň není ani příliš mastné, takže vám po jeho konzumaci nebude těžko. Autor: Jitka Smejkalová

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
libová vepřová pečeně
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
vejce
podle potřeby
mléko
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
sádlo
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Řízky pečené v troubě mají několik výhod. Kromě toho, že jich můžete upéct hned několik najednou (mě se na plech vešlo až 9 kusů), nemusíte je také neustále hlídat a po upečení jsou dokonale měkké. V ústech se doslova rozplývají.

  1. Maso nakrájíme na řízky – moje měly tloušťku přibližně 1,5 cm. Následně je naklepeme a osolíme.
  2. Takto připravené řízky obalujeme v trojobalu – hladká mouka, vajíčko rozmíchané s mlékem a trochou soli a strouhanka.
  3. Plech potřeme silnější vrstvou sádla a vložíme ho do trouby předehřáté na 210 °C. Množství sádla by mělo být takové, aby se po jeho rozpuštění na dně vytvořila menší vrstva.
  4. Když se sádlo rozpustí, na plech vložíme řízky tak, aby byly těsně vedle sebe. Zvrchu je ještě lehce pokapeme olejem a vložíme do trouby na 30 až 35 minut.
  5. Během pečení je můžeme jednou nebo dvakrát otočit.

Hotové řízky vytáhněte z plechu a položte na papírovou utěrku, která z nich odsaje přebytečný tuk. Podávat k nim můžete jakoukoli přílohu. Já miluji tuto nadýchanou bramborovou kaši, ale výborné jsou i vařené brambory.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář