Rychlé celozrnné houstičky

Tak tento recept mě oslovil hlavně kvůli tomu, že jsou zcela jednoduché na přípravu. A nelituji, že jsem je vyzkoušela. Možná bych přidala o lžíci více oleje, protože druhý den už nebyly tak měkké, ale možná je to i moukou, kterou jsem neměla vyzkoušenou. Tak či tak, žemličky jsou vynikající a určitě je vyzkouším i bez přidání celozrnné mouky a o lžíci více oleje. Autor: Adkas

Přidal:, 22.2.2018
Kategorie: Pečivo
Rychlé celozrnné houstičky

Suroviny

300 mlteplá voda
2 PLsušené droždí (zarovnaná lžíce)
1 PLmed
1 PLsůl
4 PLolej /doporučuji 5/
1 PLcitronová šťáva
1 ksvejce
200 gcelozrnná žitná mouka
300 ghladká mouka

Postup přípravy

  1. Všechny suché suroviny dáme do mísy, promícháme.
  2. Přidáme teplou vodu, med a vejce. Dobře vymícháme těsto, které musí být hezké, hladké a bez hrudek. Nenecháváme kynout, pracujeme hned.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu, každou polovinu rozdělíme na 2 části a pak ještě na 4 stejné bochníky. Čili spolu máme 16 mini housek.
  4. Znovu zpracujeme na desce, vytvarujeme housky, které přendáme na plech, který jsme pokropili studenou vodou a necháme odstát cca 15 minut.
  5. Housky postříkáme vodou a posypeme semínky (nemusí být) a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 230 st. asi na 10 minut.
  6. Potom troubu stáhneme na 180 st. housky opět orosíme vodou a dopečeme asi 15 minut.

Můj blog: Adkas-tastyfood