NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlé domácí kremrole plněné bílkovou pěnou
Rychlé domácí kremrole plněné bílkovou pěnou
Recept Rychlé domácí kremrole plněné bílkovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nikuš Domankušová

Kremrole patří mezi mé nejoblíbenější dezerty. Jsou rychlé, jednoduché a můžete je podávat při každé příležitosti, jako je odpolední káva, narozeninová oslava, výročí nebo cokoliv jiného. Pokud je máte rádi i vy, určitě vyzkoušejte tento recept. Je skutečně jednoduchý. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.6.2025

Rychlé domácí kremrole plněné bílkovou pěnou

Kremrole patří mezi mé nejoblíbenější dezerty. Jsou rychlé, jednoduché a můžete je podávat při každé příležitosti, jako je odpolední káva, narozeninová oslava, výročí nebo cokoliv jiného. Pokud je máte rádi i vy, určitě vyzkoušejte tento recept. Je skutečně jednoduchý. Autor: Nikuš Domankušová

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

podle potřeby
listové těsto
podle potřeby
olej
1 ks
vejce

Pěna:

3 ks
bílek
220 g
moučkový cukr
podle potřeby
citrónová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Kremrole jsou bezpochyby jeden z nejjednodušších dezertů, které si můžete kdykoliv upéct. Křupavé těsto skvěle doplňuje jemný sladký a nadýchaný krém. Pokud jste někdy přemýšleli, že byste je zkusili, můžete se spolehnout na tento recept, podle kterého je peču pravidelně.

  1. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na proužky.
  2. Proužky navineme na kovové trubičky, které jsme potřeli olejem.
  3. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 15 minut – sledujeme.
  4. Náplň: Bílky vyšleháme nad párou s moučkovým cukrem. Následně do pěny přidáme ještě kapku citrónové šťávy.
  5. Pěnu vložíme do cukrářského sáčku a plníme jí vychladlé trubičky z listového těsta.

Kremrole vydrží velmi dlouho – stačí je skladovat na tmavém, suchém a chladném místě. Chtěli byste vyzkoušet ještě nějakou jinou verzi kremrolí? Vsaďte na tyto s jahodovou pěnou, které si vás okamžitě získají.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář