NejRecept.cz Maso Hovězí maso Rychlé holandské řízky pečené v troubě. Dokonale šťavnaté a křehké i s minimem oleje.
Rychlé holandské řízky pečené v troubě. Dokonale šťavnaté a křehké i s minimem oleje.
Recept Rychlé holandské řízky pečené v troubě. Dokonale šťavnaté a křehké i s minimem oleje.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jitka Smejkalová

Výborný sytý oběd nebo večeře, kterou si zamiluje úplně každý. Řízky jsou perfektně šťavnaté, a přitom s nimi není téměř žádná práce. Stačí je jen obalit, vložit do pekáče a následně upéct. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.3.2025

Rychlé holandské řízky pečené v troubě. Dokonale šťavnaté a křehké i s minimem oleje.

Výborný sytý oběd nebo večeře, kterou si zamiluje úplně každý. Řízky jsou perfektně šťavnaté, a přitom s nimi není téměř žádná práce. Stačí je jen obalit, vložit do pekáče a následně upéct. Autor: Jitka Smejkalová

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Řízky:

650 g
mleté maso (směs vepřového a hovězího)
100 g
sýr (ementál, gouda, eidam)
100 ml
mléko
1 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý černý pepř

Na obalení:

1 ks
vejce
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Holandské řízky připravuji doma na pravidelné bázi. Chutnají všem členům rodiny. Obvykle je smažím na pánvi, ale tentokrát jsem se rozhodla vložit je do plechu a upéct. A nemohla jsem udělat lépe. Byly dokonale šťavnaté.

  1. K mletému masu přidáme sůl, pepř, vejce, mléko a vše důkladně promícháme. Takto připravené maso vložíme alespoň na hodinu do lednice.
  2. Sýr nastrouháme a přidáme k masu. Z něj následně tvoříme menší nebo větší řízky – podle svých představ.
  3. Řízky obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a poklademe na plech, který jsme vyložili pečicím papírem a pokapali olejem. Povrch řízků také pokapeme olejem a vložíme je do trouby.
  4. Pečeme při teplotě 200 °C dozlatova (přibližně 20 minut, ale sledujeme). Pro rovnoměrný výsledek plech během pečení alespoň jednou otočíme.

Hotové řízky po upečení ihned servírujte. Nejvíce se k nim hodí vařené brambory nebo nadýchaná bramborová kaše, kterou si můžete připravit podle tohoto receptu. A v případě, že by vás nelákaly pečené holandské řízky, vyzkoušejte tyto klasické smažené.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář