NejRecept.cz Těsta Kynuté Rychlé koblihy s domácím džemem, které jsou jemné jako pírko
Rychlé koblihy s domácím džemem, které jsou jemné jako pírko
Recept Rychlé koblihy s domácím džemem, které jsou jemné jako pírko
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Nadýchané a jemné jako pavučinka. Receptů na koblihy je na internetu spousta, ale já je dělám vždy podle tohoto. A ještě nikdy mě nezklamal. Těsto vždy krásně vykyne a velmi dobře se s ním pracuje. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   23.5.2025

Rychlé koblihy s domácím džemem, které jsou jemné jako pírko

Nadýchané a jemné jako pavučinka. Receptů na koblihy je na internetu spousta, ale já je dělám vždy podle tohoto. A ještě nikdy mě nezklamal. Těsto vždy krásně vykyne a velmi dobře se s ním pracuje. Autor: Alena Borchová

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Kvásek:

150 ml
mléko
1 lžička
krystalový cukr
1/4 kostky
droždí

Těsto:

250 g
hladká mouka
špetka
sůl
1 ks
žloutek
1 ks
vejce
1 lžíce
olej
2 lžíce
krystalový cukr
1 a 1/2 lžíce
rum

Dále:

podle potřeby
olej
podle chuti
domácí džem
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Koblihy dělám doma pravidelně, protože je miluje každý člen rodiny. Jsou syté a chutné. Navíc jejich příprava není příliš náročná. Většinou je plním domácím džemem. Tentokrát jsem zvolila rybízový, který jsem připravila podle tohoto receptu.

  1. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám na těsto a vypracujeme pevné těsto, které dáme na teplé místo alespoň na hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme nahrubo a pomocí skleničky vykrojíme koblihy. Do nich před smažením uděláme menší důlek.
  4. Koblihy smažíme v horkém oleji dozlatova. Následně je vyjmeme na talíř nebo tác vystlaný papírovými utěrkami.
  5. Hotové koblihy naplníme domácím džemem, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Koblihy jsou nejlepší krátce po usmažení, ale díky tomuto receptu nejsou gumové ani druhý či třetí den. Pokud byste si hlídali váhu nebo nechcete tak těžké koblihy, vyzkoušejte recept na tyto pečené v troubě, které jsou jemné, nadýchané a křehké.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář