NejRecept.cz Dezerty Moučníky Rychlé kynuté rohlíčky s marmeládou
Rychlé kynuté rohlíčky s marmeládou
Recept Rychlé kynuté rohlíčky s marmeládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Taky vás občas přepadne chuť na kynuté šátečky s marmeládou, ale už jen při té představě, že budete muset zadělat těsto, počkat až vykyne a po naplnění opět čekat, než ty potvůrky vykynou, aby pak konečně po té nekonečně dlooooouhé době zavoněly z trouby? Objevila jsem recept na takové rohlíčky, co kynou tak říkajíc při práci a dokonce k jejich přípravě nebudete potřebovat ani váhu... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   14.10.2019

Rychlé kynuté rohlíčky s marmeládou

Taky vás občas přepadne chuť na kynuté šátečky s marmeládou, ale už jen při té představě, že budete muset zadělat těsto, počkat až vykyne a po naplnění opět čekat, než ty potvůrky vykynou, aby pak konečně po té nekonečně dlooooouhé době zavoněly z trouby? Objevila jsem recept na takové rohlíčky, co kynou tak říkajíc při práci a dokonce k jejich přípravě nebudete potřebovat ani váhu... Autor: Danka

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 hrnků
hladké mouky (hrnek o objemu 250ml)
2 lžíce
krystalu
1/2 kostky
čerstvého droždí
2 hrnky
vlažné vody
1 lžička
soli
1/2 hrnku
oleje
1 ks
vejce na potření

Náplň:

1 velká sklenice
jablečných povidel
1 balení
perníku na strouhání (150g)
2 lžíce
rumu
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Do mísy vsypeme 2 hrnky mouky, přidáme cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme 2 hrnky vody a projedeme hnětačem, dokud se vše nespojí. Necháme 10 minut odpočinout, poté přilijeme olej, opět zapneme hnětač a postupně vsypeme zbylé 3 hrnky mouky a 1 lžičku soli. Když zapracujeme všechnu mouku, zapneme hnětač na nejvyšší výkon a necháme 10 minut hníst. Já mám jen ruční elektrický mixér, takže věřte, že dostal pěkně do těla, ale "dala jsem to".
  2. Zpracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Ihned vykulíme na olejem potřenou pracovní desku, rozdělíme na požadovaný počet kousků (já rozdělila na 32 kusů).
  3. Pomocí dlaně nebo válečku každý kousek zvlášť roztlačíme do oválku (cca 15x10cm), k jedné kratší straně dáme lžíci náplně (domácí jablečná povidla se mi zdála příliš řídká, tak jsem je zahustila nastrouhaným perníkem a dochutila rumem.) a druhou polovinu nařízneme v centimetrových odstupech na takové třásně. Srolujeme od pevné části s náplní přes třásně a uložíme na plech vyložený pečícím papírem spojem dolů. Pracuji na mírně naolejované pracovní ploše.
  4. Rohlíčky hned potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
  5. Z této dávky jsem upekla dva plechy po 16 kusech, celkem 32 rohlíčků.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář