NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Rychlé linecké cukroví se sněhem a džemem, které stihnete upéct i den před Vánocemi.
Rychlé linecké cukroví se sněhem a džemem, které stihnete upéct i den před Vánocemi.
Recept Rychlé linecké cukroví se sněhem a džemem, které stihnete upéct i den před Vánocemi.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Toto linecké cukroví je chutné a jednoduché. Obvykle ho připravuji těsně před Vánocemi, aby bylo čerstvé. Recept je rychlý, takže je ideální pro každého, kdo nemá mnoho času, ale potřebuje alespoň jeden druh vánočního cukroví, který nabídne návštěvám.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   23.12.2024

Rychlé linecké cukroví se sněhem a džemem, které stihnete upéct i den před Vánocemi.

Toto linecké cukroví je chutné a jednoduché. Obvykle ho připravuji těsně před Vánocemi, aby bylo čerstvé. Recept je rychlý, takže je ideální pro každého, kdo nemá mnoho času, ale potřebuje alespoň jeden druh vánočního cukroví, který nabídne návštěvám.

35 min
Čas přípravy
13 min
Čas vaření
Suroviny
400 g
hladká mouka
200 g
máslo
3 ks
žloutek
15 g
vanilkový cukr
80 g
moučkový cukr
2 špetky
sůl
podle potřeby
citronová kůra
3 ks
bílek
200 g
cukr
podle potřeby
nasekané vlašské ořechy
podle potřeby
džem
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
13 min
Čas vaření

Pokud vás už nebaví klasické linecké cukroví nebo byste jen chtěli vyzkoušet něco nového, tento recept je tou nejlepší volbou. Vánoční cukroví neslepujete dohromady, ale zdobíte sněhem z bílků, do kterého dáte trochu džemu.

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, máslo a vše promícháme, aby vznikla směs s menšími hrudkami.
  2. Do směsi přidáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr, sůl, citronovou kůru a vše důkladně promícháme, aby vzniklo pevné těsto. To zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
  3. Mezitím umístíme bílky s cukrem nad páru a ručně mícháme, dokud se cukr nerozpustí (8 až 10 minut). Když se tak stane, směs stáhneme z ohně a vyšleháme. Šleháme přibližně 7 až 8 minut, dokud bílky nejsou pevné a lesklé.
  4. Odleželé těsto vyválíme mezi dvěma papíry na pečení na tloušťku 5 mm a vykrajujeme z něj tvary o průměru 4 až 5 cm, které pečeme při teplotě 160 až 170 stupňů přibližně 13 minut.
  5. Vyšlehané bílky dáme do cukrářského sáčku a zdobíme jimi kolečka tak, aby uprostřed zůstalo prázdné místo. Vrch ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy a cukroví vrátíme zpět do trouby, kde ho sušíme při teplotě 75 až 80 stupňů přibližně 40 minut.
  6. Cukroví necháme vychladnout, do středu dáme trochu džemu a máme hotovo.

Aby se vám cukroví jednodušeji připravovalo, džem můžete vložit do cukrářského sáčku, díky čemuž bude práce s ním čistší a rychlejší. Hotové vánoční cukroví můžete ihned podávat. Před servírováním není nutná žádná další úprava.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář