NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Rychlé sladké jednohubky se smetanovým krémem
Rychlé sladké jednohubky se smetanovým krémem
Recept Rychlé sladké jednohubky se smetanovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit v kuchyni příliš mnoho času? Vyzkoušejte tyto rychlé sladké jednohubky, které jsem naplnila krémem ze Salka a smetany a vrch ještě polila čokoládou. Výsledek? Neskutečně dobrý.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   24.6.2025

Rychlé sladké jednohubky se smetanovým krémem

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit v kuchyni příliš mnoho času? Vyzkoušejte tyto rychlé sladké jednohubky, které jsem naplnila krémem ze Salka a smetany a vrch ještě polila čokoládou. Výsledek? Neskutečně dobrý.

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

60 g
mléko
60 g
voda
1 lžička
cukr
1/4 lžičky
sůl
60 g
máslo
90 g
hladká mouka
3 ks
vejce

Krém:

250 g
karamelové kondenzované mléko
250 g
smetana (33 %)

Poleva:

50 g
mléčná čokoláda
20 g
smetana (33 %)
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Tento dezert si zamiluje každý, kdo má rád jednoduché a zároveň rychlé recepty. Kombinace jemného krému s lehce křupavým těstem je neodolatelná. Navíc tím, že jednohubky jsou na stole téměř okamžitě, je stihnete připravit i těsně před příchodem návštěvy.

  1. Do hrnce nalijeme vodu a mléko. Přidáme cukr, sůl, máslo a vše rozpustíme na mírném ohni.
  2. Když se ingredience rozpustí, přisypeme mouku a vše důkladně promícháme, aby nám nevznikly hrudky.
  3. Hotové těsto dáme do mísy a necháme ho vychladnout.
  4. Když těsto vychladne, zašleháme do něj vejce a hotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku.
  5. Pomocí cukrářského sáčku začneme tvořit menší hromádky na plech vyložený pečicím papírem. Ty následně pečeme prvních 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia a poté dalších 15 minut při teplotě 170 stupňů Celsia.
  6. Upečené jednohubky necháme vychladnout a následně do nich nožem uděláme zespodu otvor, kterým je budeme plnit.
  7. Do mísy nalijeme studenou smetanu, kterou vyšleháme do tuha. Následně do ní zašleháme karamelové kondenzované mléko (například Salko) a takto připraveným krémem, který jsme dali do cukrářského sáčku, naplníme upečené těsto.
  8. Čokoládová poleva: Mléčnou čokoládu zalijeme horkou smetanou, ve které ji rozpustíme. Polevu také vložíme do cukrářského sáčku a zdobíme jí jednohubky.
  9. Takto připravené jednohubky dejte na 1 až 2 hodiny do lednice a poté můžete podávat.

Máte rádi odpalované těsto, ale raději byste si připravili klasiku ve formě větrníků? Vyzkoušejte recept na tyto mini větrníky se smetanovo-pudinkovým krémem.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář