Rychlé žebrácké langoše

Asi nejrychlejší recept na domácí langoše. Připomínají mi chuťově ty z vánočních trhů, na které poctivě jezdíme každý rok na Slovensko. Ne každý langoš je stejný, některý ma v sobě hodně dírek, některý je po vysmažení ihned měkký a některý zase křupavý jako kůrka na čerstvě upečeném chlebu. Přidávám i sodu, aby byly nadýchanější. Autor: Marta

Přidal:, 6.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Rychlé žebrácké langoše

Suroviny

500 ghladká mouka
150-180 gzakysaná smetana
1/2 lžičkysoda bikarbona
42 gdroždí
260 mlmléka
1/4 lžičkysůl
1 lžícekr. cukr

Postup přípravy

  1. Z mléka, droždí, cukru udělám kvásek.Tip: Velikonoční pečivo OVEČKY bez formy na pečení
  2. Ze surovin zpracuji těsto a nechám 30 min. kynout.
  3. Potom rozdělím na 12 bochánků, každý postupně vytáhnu a smažíme v rozehřátém oleji.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Smažené potřu rozpuštěným máslem, do kterého jsem přidala prolisovaný česnek. Na vrch kdo co má rád. Tatarská omáčka, zakysaná smetana, kečup a samozřejmě nastrouhaný sýr.