NejRecept.cz Část dne Oběd Rychlé žebrácké langoše
Rychlé žebrácké langoše
Recept Rychlé žebrácké langoše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Asi nejrychlejší recept na domácí langoše. Připomínají mi chuťově ty z vánočních trhů, na které poctivě jezdíme každý rok na Slovensko. Ne každý langoš je stejný, některý ma v sobě hodně dírek, některý je po vysmažení ihned měkký a některý zase křupavý jako kůrka na čerstvě upečeném chlebu. Přidávám i sodu, aby byly nadýchanější. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   6.3.2018

Rychlé žebrácké langoše

Asi nejrychlejší recept na domácí langoše. Připomínají mi chuťově ty z vánočních trhů, na které poctivě jezdíme každý rok na Slovensko. Ne každý langoš je stejný, některý ma v sobě hodně dírek, některý je po vysmažení ihned měkký a některý zase křupavý jako kůrka na čerstvě upečeném chlebu. Přidávám i sodu, aby byly nadýchanější. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
150-180 g
zakysaná smetana
1/2 lžičky
soda bikarbona
42 g
droždí
260 ml
mléka
1/4 lžičky
sůl
1 lžíce
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, droždí, cukru udělám kvásek.
  2. Ze surovin zpracuji těsto a nechám 30 min. kynout.
  3. Potom rozdělím na 12 bochánků, každý postupně vytáhnu a smažíme v rozehřátém oleji.
  4. Smažené potřu rozpuštěným máslem, do kterého jsem přidala prolisovaný česnek. Na vrch kdo co má rád. Tatarská omáčka, zakysaná smetana, kečup a samozřejmě nastrouhaný sýr.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář