Rychlé žebrácké langoše

Asi nejrychlejší recept na domácí langoše. Připomínají mi chuťově ty z vánočních trhů, na které poctivě jezdíme každý rok na Slovensko. Ne každý langoš je stejný, některý ma v sobě hodně dírek, některý je po vysmažení ihned měkký a některý zase křupavý jako kůrka na čerstvě upečeném chlebu. Přidávám i sodu, aby byly nadýchanější. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 6.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Rychlé žebrácké langoše

Suroviny

500 ghladká mouka
150-180 gzakysaná smetana
1/2 lžičkysoda bikarbona
42 gdroždí
260 mlmléka
1/4 lžičkysůl
1 lžícekr. cukr

Postup přípravy

  1. Z mléka, droždí, cukru udělám kvásek.
  2. Ze surovin zpracuji těsto a nechám 30 min. kynout.
  3. Potom rozdělím na 12 bochánků, každý postupně vytáhnu a smažíme v rozehřátém oleji.
  4. Smažené potřu rozpuštěným máslem, do kterého jsem přidala prolisovaný česnek. Na vrch kdo co má rád. Tatarská omáčka, zakysaná smetana, kečup a samozřejmě nastrouhaný sýr.