Rychlé žebrácké langoše

Recept Rychlé žebrácké langoše

Přidal: , 6.3.2018

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Asi nejrychlejší recept na domácí langoše. Připomínají mi chuťově ty z vánočních trhů, na které poctivě jezdíme každý rok na Slovensko. Ne každý langoš je stejný, některý ma v sobě hodně dírek, některý je po vysmažení ihned měkký a některý zase křupavý jako kůrka na čerstvě upečeném chlebu. Přidávám i sodu, aby byly nadýchanější. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.3.2018

Kategorie: Oběd

SUROVINY

500 ghladká mouka
150-180 gzakysaná smetana
1/2 lžičkysoda bikarbona
42 gdroždí
260 mlmléka
1/4 lžičkysůl
1 lžícekr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z mléka, droždí, cukru udělám kvásek.
  2. Ze surovin zpracuji těsto a nechám 30 min. kynout.
  3. Potom rozdělím na 12 bochánků, každý postupně vytáhnu a smažíme v rozehřátém oleji.
  4. Smažené potřu rozpuštěným máslem, do kterého jsem přidala prolisovaný česnek. Na vrch kdo co má rád. Tatarská omáčka, zakysaná smetana, kečup a samozřejmě nastrouhaný sýr.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit