NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlý a dokonale křehký hruškový koláč. Na těsto jen naliju pudink a dám péct.
Rychlý a dokonale křehký hruškový koláč. Na těsto jen naliju pudink a dám péct.
Recept Rychlý a dokonale křehký hruškový koláč. Na těsto jen naliju pudink a dám péct.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Tento hruškový koláč je lahodný dezert, který kombinuje šťavnaté ovoce a krémový sladký pudink. Je to skvělý způsob, jak využít úrodu hrušek a přitom si připravit něco dobrého a sladkého ke kávě.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.9.2024

Rychlý a dokonale křehký hruškový koláč. Na těsto jen naliju pudink a dám péct.

Tento hruškový koláč je lahodný dezert, který kombinuje šťavnaté ovoce a krémový sladký pudink. Je to skvělý způsob, jak využít úrodu hrušek a přitom si připravit něco dobrého a sladkého ke kávě.

30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

250 g
hladká mouka
150 g
máslo
80 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl

Náplň

5 ks
zralé hrušky
1 bal
vanilkový pudink
500 ml
mléko
3 lžíce
krystalový cukr
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Hruškový koláč s pudinkem je výborný na každodenní mlsání i různé oslavy a setkání s blízkými. Kromě toho, že skvěle chutná, také velmi hezky vypadá. Můžete jej tedy bez obav postavit na slavnostní stůl.

  1. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, sůl a prášek do pečiva. Následně postupně přidáme máslo, vejce a vypracujeme pevné těsto. Pokud je směs příliš suchá, přidáme 1 až 2 polévkové lžíce vody.
  2. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme přibližně na 30 minut do lednice.
  3. V hrnci z mléka, cukru a vanilkového pudinku v prášku uvaříme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout.
  4. Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na rovnoměrné plátky. V případě, že mají silnou slupku, oloupeme je.
  5. Formu na pečení o průměru cca 24 cm vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na tloušťku přibližně 0,5 cm, umístíme jej do formy a propícháme vidličkou.
  6. Pudink nalijeme na těsto, rozložíme na něj nakrájené hrušky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Koláč pečeme přibližně 45 minut.
  7. Po upečení necháme koláč vychladnout a před podáváním jej posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář