Rychlý dezert bez pečení připravený za 15 minut

Recept Rychlý dezert bez pečení připravený za 15 minut

Přidal: , 6.1.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Nepečené dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Osvěžující, sladký, chutný a nenáročný dezert na přípravu bez pečení z bebe sušenek. Dno jsem vyložila sušenkami ve dvojité vrstvě, aby byl koláček jako celek pevnější. Je to opravdu rychlé a je to připraveno i za 10 minut, pokud jste šikovní. Já jsem tento koláček připravila večer, v ledničce stále celou noc a pěkně ztuhl. Pokud nemáte čas, tak se nechte inspirovat tímto receptem. Autor: jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.1.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Nepečené dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Základ:

300 gbebe sušenky
200 mlmléko

Krém:

1,5 lmléko
10 lžickr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
5 bal.vanilkový pudink

Dále budeme potřebovat:

400 mlmléko
5 bal.smetana ke šlehání (prášková)
5 lžicmoučkový cukr
1 bal.želatina v prášku
100 gsušenky na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si formu o velikosti 25 x 35 cm. Sušenky namočíme do mléka a poklademe je v dvojité vrstvě na dno formy.
  2. Mléko dáme vařit na oheň, přidáme cukr, vanilkový cukr a pudinkové prášky. Důkladně utřeme, abychom neměli žádné hrudky a uvaříme hustý pudink (bude hustý, můžete použít i mixér namísto vařečky), postupně přidejte rozmíchanou šlehačku v mléce s cukrem a do rozmíchané hmoty přidejte práškovou želatinu.
  3. Vše důkladně promíchejte a ještě horký pudink navrstvíme na sušenky.
  4. Pěkně uhladíme, necháme vychladnout při pokojové teplotě a vrch posypeme rozdrcenými sušenkami. Můžete ještě pocákat čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit