NejRecept.cz Část dne Oběd Rychlý hlívový paprikáš a máslové halušky s medvědím česnekem.
Rychlý hlívový paprikáš a máslové halušky s medvědím česnekem.
Recept Rychlý hlívový paprikáš a máslové halušky s medvědím česnekem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Chutný a rychlý paprikáš bez masa, který si zamiluje celá rodina. Podávat k němu můžete těstoviny podle svého výběru nebo domácí halušky. Je to na vás. Já jsem tentokrát připravila halušky s medvědím česnekem a byly skutečně dokonalé.

siky.silvia siky.silvia    ·   22.4.2025

Rychlý hlívový paprikáš a máslové halušky s medvědím česnekem.

Chutný a rychlý paprikáš bez masa, který si zamiluje celá rodina. Podávat k němu můžete těstoviny podle svého výběru nebo domácí halušky. Je to na vás. Já jsem tentokrát připravila halušky s medvědím česnekem a byly skutečně dokonalé.

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Halušky:

500 g
polohrubá mouka
2 ks
vejce
300 ml
voda
2 lžíce
máslo
2 lžíce
pesto z medvědího česneku
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo (na polití)

Paprikáš:

1 ks
velká cibule
podle potřeby
tuk
podle potřeby
mletá červená paprika
1 a 1/2 vaničky
hlíva
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda
1 ks
houbový bujon
250 ml
zakysaná smetana
250 ml
smetana ke šlehání
1 lžička
kukuřičný nebo bramborový škrob
podle potřeby
mléko
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Domácí halušky jsou k perkeltu nejlepší. Jejich příprava není náročná a chuť mnohem lepší ve srovnání s těstovinami. Během léta dělávám často tyto cuketové, které jsou výbornou univerzální přílohou. Tentokrát jsem ale využila medvědí česnek, který mám doma, a udělala jsem je z něj.

  1. Všechny suroviny na halušky spolu smícháme. Vytvoříme těsto, ze kterého děláme halušky. Ty následně vaříme v horké osolené vodě. Když jsou hotové, polijeme je rozpuštěným máslem.
  2. Na hlívový paprikáš očistíme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a osmahneme na tuku. Poté přidáme mletou papriku, hlívu, všechno osolíme a podusíme.
  3. K hlívě přilijeme trochu vody, přidáme houbový bujon a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání.
  4. Paprikáš necháme přejít varem a přilijeme škrob rozpuštěný v troše mléka. Necháme krátce provařit a máme hotovo.

Paprikáš je nejen chutný, ale i sytý. Jeho příprava není náročná, proto si ho můžete připravit nejen o víkendu, ale klidně i během týdne.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář