NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Rychlý hrk-hrk dort se šlehačkou a jahodami.
Rychlý hrk-hrk dort se šlehačkou a jahodami.
Recept Rychlý hrk-hrk dort se šlehačkou a jahodami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie Rakušanová

Receptů na hrk-hrk dort najdete velké množství. Já jsem vyzkoušela tento, díky kterému jsem měla korpus i krém hotový do půl hodiny. Více času mi zabralo zdobení, ale s tím se vůbec nemusíte trápit. Dort můžete klidně krémem jen potřít. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.10.2024

Rychlý hrk-hrk dort se šlehačkou a jahodami.

Receptů na hrk-hrk dort najdete velké množství. Já jsem vyzkoušela tento, díky kterému jsem měla korpus i krém hotový do půl hodiny. Více času mi zabralo zdobení, ale s tím se vůbec nemusíte trápit. Dort můžete klidně krémem jen potřít. Autor: Lucie Rakušanová

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

4 ks
vejce
150 g
krystalový cukr
120 g
polohrubá mouka
1 lžíce
olej

Krém

2 ks
plechovka jahod
500 ml
smetana ke šlehání
2 ks
vanilkový pudink za studena Olé

Na potření

podle potřeby
džem
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Hrk-hrk dort, který mnozí znají i pod názvem třepací dort, se od jiných dezertů liší především tím, že jednotlivé suroviny se nespojují mícháním, ale třepáním. Celý proces přípravy je díky tomu velmi rychlý. Dort můžete doplnit jakýmkoli ovocem, od jahod až po maliny.

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme olej.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně ho přidáváme spolu s moukou ke žloutkům.
  3. Připravené piškotové těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 25 minut.
  4. Vše, co potřebujeme na krém – jahody, smetanu a pudinkový prášek za studena Olé – dáme do uzavíratelné nádoby a třepeme, dokud krém nezhoustne (přibližně 2 minuty).
  5. Na vychladlý korpus natřeme džem a naneseme připravený krém. Ozdobíme podle fantazie a podáváme. Hrk-hrk dort je výborný například na narozeniny nebo jako sladká tečka za svátečním obědem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář