NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlý hrníčkový makový chlebíček z 1 vajíčka. Díky marmeládě je jemný a nadýchaný.
Rychlý hrníčkový makový chlebíček z 1 vajíčka. Díky marmeládě je jemný a nadýchaný.
Recept Rychlý hrníčkový makový chlebíček z 1 vajíčka. Díky marmeládě je jemný a nadýchaný.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Pekla jsem pro dceru na internát, aby měla něco sladkého na zub. Miluje mák, a tak jsem vykouzlila tento makový chlebíček, který je vhodný na snídani nebo jako dezert po obědě. Do těsta jsem přidala 2 lžíce marmelády, díky které byl chlebíček velmi jemný a chutný. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   18.12.2024

Rychlý hrníčkový makový chlebíček z 1 vajíčka. Díky marmeládě je jemný a nadýchaný.

Pekla jsem pro dceru na internát, aby měla něco sladkého na zub. Miluje mák, a tak jsem vykouzlila tento makový chlebíček, který je vhodný na snídani nebo jako dezert po obědě. Do těsta jsem přidala 2 lžíce marmelády, díky které byl chlebíček velmi jemný a chutný. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
3 hrnky
hladká mouka
1 a 1/2 hrnku
moučkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
1 ks
vejce
2 hrnky
mléko
1 hrnek
olej
1 a 1/2 hrnku
mletý mák
2 lžíce
marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Makový chlebíček je výbornou volbou pro každého milovníka sladkého. Má nadýchané těsto a příjemnou chuť, kterou doplňuje marmeláda. Jakou použijete, je zcela na vás. Vhodné jsou sladké i mírně kyselejší druhy, například z rybízu nebo ostružin.

  1. Sypké suroviny spolu promícháme, přidáme vejce, olej a mléko. Dobře zamícháme vařečkou. Vznikne hladké těsto, které vlijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy, případně můžeme použít i formu na srnčí hřbet.
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi půl hodiny.
  3. Vychladlý chlebíček posypeme moučkovým cukrem.

Chlebíček můžete jíst samostatně, případně ho doplňte džemem, Nutellou, jogurtem nebo jen čerstvým ovocem. Po upečení ho nechte vychladnout a následně ho skladujte v uzavíratelné nádobě, kde vám vydrží měkký několik dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář