NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Rychlý hrníčkový perník s čokoládou. Do těsta přidejte dva druhy mouky, bude tak lahodnější.
Rychlý hrníčkový perník s čokoládou. Do těsta přidejte dva druhy mouky, bude tak lahodnější.
Recept Rychlý hrníčkový perník s čokoládou. Do těsta přidejte dva druhy mouky, bude tak lahodnější.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Perník s čokoládou a marmeládou je výborným dezertem, který si můžete upéct kdykoli během roku. Jeho příprava je jednoduchá a na recept vám postačí základní suroviny, které určitě doma máte.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.9.2024

Rychlý hrníčkový perník s čokoládou. Do těsta přidejte dva druhy mouky, bude tak lahodnější.

Perník s čokoládou a marmeládou je výborným dezertem, který si můžete upéct kdykoli během roku. Jeho příprava je jednoduchá a na recept vám postačí základní suroviny, které určitě doma máte.

15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
1 hrnek
polohrubá mouka
2 hrnky
hladká mouka
1 bal
kypřicí prášek do perníku
3/4 hrnku
krystalový cukr
2 lžíce
kakao
2 ks
vejce
2 hrnky
mléko
1 hrnek
olej
podle chuti
marmeláda
100 g
čokoláda
1 lžíce
máslo
1 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Těsto perníku je vláčné a nadýchané. Když ho doplníte marmeládou podle chuti, můžete si být jisti, že bude šťavnatý i po několika dnech. To, jakou marmeládu zvolíte, je čistě na vás. My doporučujeme ty kyselejší, které perfektně kontrastují se sladkou čokoládou.

  1. V misce smícháme obě mouky, kypřicí prášek do perníku a kakao.
  2. Do druhé misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vše dohladka vyšleháme. Nakonec ještě na nižších otáčkách zapracujeme mléko a olej.
  3. K mokrým surovinám postupně přidáváme suché a důkladně promícháme.
  4. Připravené těsto nalijeme na plech o rozměrech 30 x 40 cm, který jsme vyložili pečicím papírem, a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 40 minut.
  5. Ještě teplý upečený perník potřeme marmeládou a necháme vychladnout.
  6. Zatímco se perník chladí, připravíme čokoládu. Tu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a přidáme mléko.
  7. Čokoládovou polevou potřeme celý perník a před podáváním můžeme ozdobit například strouhaným kokosem nebo ořechy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář