NejRecept.cz Část dne Oběd Rychlý houbový pekáček se slaninou. Sytý oběd, který vás zachrání, když nestíháte.
Rychlý houbový pekáček se slaninou. Sytý oběd, který vás zachrání, když nestíháte.
Recept Rychlý houbový pekáček se slaninou. Sytý oběd, který vás zachrání, když nestíháte.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Houbová sezóna u nás doma ani zdaleka nekončí. V zásobě mám stále velké množství čerstvých hub, které jsme nasbírali v lese a dostali od známých. Právě proto jsem se pustila do přípravy tohoto houbového pekáčku a udělala jsem opravdu dobře. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.10.2025

Rychlý houbový pekáček se slaninou. Sytý oběd, který vás zachrání, když nestíháte.

Houbová sezóna u nás doma ani zdaleka nekončí. V zásobě mám stále velké množství čerstvých hub, které jsme nasbírali v lese a dostali od známých. Právě proto jsem se pustila do přípravy tohoto houbového pekáčku a udělala jsem opravdu dobře. Autor: Michaela Žítková

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
anglická slanina
podle chuti
houby
podle chuti
grilovací koření
podle chuti
bílý mletý pepř
podle chuti
červená mletá paprika
podle potřeby
33 % smetana
podle chuti
čerstvá petrželová nať
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Houby doma milujeme, proto je často zpracovávám na různé způsoby. Tentokrát jsem potřebovala udělat něco rychlého a sytého k obědu, takže jsem se rozhodla pro tento výborný houbový pekáček, který si zamilovali všichni členové rodiny.

  1. Já jsem recept připravovala v remosce, ale můžete ho udělat i v troubě. Pokud máte remosku, vložte do ní nakrájenou anglickou slaninu a nechte ji rozehřát.
  2. V případě, že remosku nemáte, první krok vynechejte a slaninu vložte do pekáče.
  3. Ke slanině přidáme nakrájené houby a vše ochutíme grilovacím kořením, bílým mletým pepřem a červenou mletou paprikou.
  4. Směs zalijeme 33 % smetanou a dáme péct. Pečeme, dokud houby nejsou úplně měkké.
  5. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a podáváme.

Zůstaly vám doma ještě nějaké houby? Vyzkoušejte si připravit tuto krémovou houbovou omáčku, která si skvěle rozumí například s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář