NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Rychlý jablečný perník s čokoládovou polevou
Rychlý jablečný perník s čokoládovou polevou
Recept Rychlý jablečný perník s čokoládovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dokonale šťavnatý koláč, který se rozplývá na jazyku. Přesně takový je tento jablečný perník s čokoládovou polevou, který je hotový téměř okamžitě. Jednotlivé suroviny stačí jen smíchat a hotové těsto nalít na plech.

siky.silvia siky.silvia    ·   1.6.2025

Rychlý jablečný perník s čokoládovou polevou

Dokonale šťavnatý koláč, který se rozplývá na jazyku. Přesně takový je tento jablečný perník s čokoládovou polevou, který je hotový téměř okamžitě. Jednotlivé suroviny stačí jen smíchat a hotové těsto nalít na plech.

15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
1/2 hrnku
krystalový cukr
1/2 hrnku
mléko
1/3 hrnku
olej
1 hrnek
hladká mouka
1 lžička
jedlá soda
1 lžíce
kakao
1 lžička
perníkové koření
1 hrnek
nastrouhaná jablka

Poleva:

100 ml
smetana ke šlehání
120 g
čokoláda

Dále:

podle chuti
džem (na potření)
podle potřeby
mandle, kokos, ořechy (na ozdobu)
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Recepty, u kterých stačí suroviny jen smíchat a následně nalít na plech, miluji. Jsou jednoduché a rychlé, takže v kuchyni kvůli nim nemusím trávit dlouhé hodiny. Pokud máte chuť na něco sladkého, určitě vyzkoušejte tento perník, který je díky jablkům dokonale šťavnatý.

  1. Do mísy dáme celá vejce, přidáme cukr a vše vyšleháme do pěny. Následně přidáme olej, mléko a postupně všechny ostatní suroviny – nastrouhaná jablka jako poslední.
  2. Hotové těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem nebo vymazali olejem a vysypali moukou.
  3. Perník pečeme při teplotě 170 stupňů přibližně 20 až 25 minut.
  4. Po upečení perník potřeme džemem podle chuti. Já dávám ráda kyselejší druhy, například meruňkový, který dělám podle tohoto receptu.
  5. Poleva: Smetanu přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Přidáme do ní čokoládu, kterou v ní rozpustíme. Takto připravenou polevu nalijeme na koláč, necháme ztuhnout a ozdobíme mandlemi, kokosem, ořechy nebo čímkoli jiným podle své fantazie.

Hotový perník můžete po ztuhnutí nakrájet a podávat. Chtěli byste mírně odlišnou verzi perníku? Vyzkoušejte tuto jablečno-perníkovou bábovku, která je dokonale nadýchaná a voňavá.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář