Rychlý, jednoduchý a levný oběd. Škubánky, šúlanky, šišky, ...

Sázím na jednoduchost. Na šiškách jsme si pochutnala celá rodina, byl to rychlý, jednoduchý a levný oběd. Škubánky, šúlanky, šišky, jako chcete. :) Autor: Lacusin

Přidal:, 15.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Rychlý, jednoduchý a levný oběd. Škubánky, šúlanky, šišky, ...

Suroviny

Těsto:
250 gměkkého tvarohu ve vaničce
1 ksvejce
cca 1 hrnekdětské krupičky
špetkasoli
Na dohotovení:
1 hrnekstrouhanky
1/2 hrnkucukru
1/2 hrnkumásla

Postup přípravy

  1. Do misky dáme tvaroh, vejce, sůl a přisypáváme krupičku do takové hustoty, abychom mohli tvarovat šišky.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Krupičku přidáváme pomalu, postupně nasaje vlhkost tvarohu, pokud bychom přidali krupičky moc, šišky by byly po uvaření tvrdé.
  3. Dáme vařit vodu. Těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vytvarujeme válec, který rozdělíme na menší, asi centimetrové, kousky.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Z každého kousku vytvarujeme šišku. Ty vkládáme do vroucí vody a až šišky vyplavou na povrch, odpočítáme ještě 3 minuty.
  5. Strouhanku vysypeme na suchou pánev, přidáme cukr a opražíme do zlatohněda.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  6. Přisypeme uvařené šišky a opatrně promícháme, až jsou všechny šišky obalené. Na talíři polijeme máslem.