NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlý letní třešňový koláč
Rychlý letní třešňový koláč
Recept Rychlý letní třešňový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   26.5.2024

Rychlý letní třešňový koláč

Tento koláč není vůbec náročný na přípravu a v naší domácnosti se stal neodmyslitelnou součástí letního období. Jakmile začnou dozrávat třešně, švestky nebo meruňky z naší zahrady, celým domem se začne šířit jeho vůně. Tento koláč s lehkostí předčí i ty nejkomplikovanější zákusky. Je jemně krémový, přiměřeně sladký a jeho příprava je jednoduchá, využívající běžně dostupné suroviny. Bezpochyby náš nejoblíbenější letní dezert.

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
150 g
máslo
2 ks
žloutek
3 lžíce
krystalový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
zakysaná smetana
špetka
sůl

Krém:

3 ks
žloutek
5 ks
bílek
1 bal.
vanilkový pudink
180 g
zakysaná smetana
4 lžíce
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Dále:

6 lžic
dětská krupice
podle chuti
třešně
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky dáme máslo pokojové reploty, přidáme 3 lžíce krystalového cukru, zakysanou smetanu stejné teploty, žloutky a utřeme hladkou hmotu, do které přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto přendáme na pracovní desku. Je jemné a pracuje se s ním výborně. Rozválíme na velikost plechu a opatrně přendáme. Prsty zatlačíme i na kraje. Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  3. Na těsto rovnoměrně nasypeme 3 lžíce dětské krupice, poklademe vypeckované třešně, znovu je posypeme 3 lžícemi dětské krupice a na vrch naneseme krém.
  4. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem, přidáme zakysanou smetanu. Ve druhé misce vyšleháme bílky s krystalovým cukrem do tuhé pěny. Obě hmoty opatrně spojíme. Krém je hotov.
  5. Pečeme takto vše spolu na 170 stupňů 35-40 minut – sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář