NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlý lžícový recept na dokonalé krémové ledové kostky.
Rychlý lžícový recept na dokonalé krémové ledové kostky.
Rychlý lžícový recept na dokonalé krémové ledové kostky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchý na přípravu, lahodící oku a chuťově vynikající. Tento dezert ocení hlavně milovníci krémových řezů. Křehké bílkové těsto, jemný vanilkový krém a vyšlehaná šlehačka s vanilkovým cukrem. Navrch jsem použila opražené mandlové lupínky, které pod zuby jemně křupou. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.2.2025

Rychlý lžícový recept na dokonalé krémové ledové kostky.

Jednoduchý na přípravu, lahodící oku a chuťově vynikající. Tento dezert ocení hlavně milovníci krémových řezů. Křehké bílkové těsto, jemný vanilkový krém a vyšlehaná šlehačka s vanilkovým cukrem. Navrch jsem použila opražené mandlové lupínky, které pod zuby jemně křupou. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
bílek
4 lžíce
krystalový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka

Krém:

500 ml
mléko
4 ks
žloutek
6 lžic
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
2 lžíce
hladká mouka
125 g
máslo

Vrchní vrstva:

250 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
vanilkový cukr
podle chuti
mandlové lupínky
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Ledové kostky s křupavými mandlovými lupínky jsou dokonalým dezertem, který si zamilujete nejen pro jeho skvělou chuť, ale i pro jednoduchou přípravu. Upéct si ho tak můžete kdykoli, například během víkendu k odpolední kávě.

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého lesklého sněhu a už jen ručně vmícháme přidanou polohrubou mouku. Křehké těsto naneseme na plech s pečicím papírem (27 × 21 cm) a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
  2. Upečené těsto necháme vychladnout a naneseme na něj ještě horký krém, který připravíme následovně.
  3. V mléce rozmícháme žloutky, pudinkový prášek, krystalový cukr a hladkou mouku. Uvaříme hustou hmotu, do které přidáme na kousky nakrájené máslo a mícháním ho zapracujeme. Vznikne hladký krém, který naneseme na těsto. Necháme vychladnout.
  4. Navrch rozetřeme vyšlehanou smetanu oslazenou vanilkovým cukrem.

Hotový dezert můžete ozdobit podle vlastní chuti. Já jsem na suché pánvi opražila lupínky mandlí. A pokud byste chtěli vyzkoušet jiný, ale podobný dezert, prohlédněte si naši sbírku receptů na dokonale osvěžující zákusky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář