NejRecept.cz Dezerty Rychlý medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert pro každou příležitost
Rychlý medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert pro každou příležitost
Recept Rychlý medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert pro každou příležitost
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Zuzana Karvaiova

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit v kuchyni dlouhé hodiny? Připravte si medový vykrajovaný krémeš, který bude výbornou tečkou za vydatným obědem či sladkou pochoutkou k odpolední kávě. Recept je rychlý a jednoduchý. Na přípravu těsta i krému vám bude stačit jen pár ingrediencí. Způsob zdobení výsledného dezertu je zcela na vás. Inspirovat se můžete přiloženými fotografiemi. Autor: Zuzana Karvaiova

NejLucka NejLucka    ·   27.7.2024

Rychlý medový vykrajovaný krémeš – dokonalý dezert pro každou příležitost

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit v kuchyni dlouhé hodiny? Připravte si medový vykrajovaný krémeš, který bude výbornou tečkou za vydatným obědem či sladkou pochoutkou k odpolední kávě. Recept je rychlý a jednoduchý. Na přípravu těsta i krému vám bude stačit jen pár ingrediencí. Způsob zdobení výsledného dezertu je zcela na vás. Inspirovat se můžete přiloženými fotografiemi. Autor: Zuzana Karvaiova

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

240 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
50 g
Hera nebo máslo
2 lžíce
med
1 ks
vejce velikost M
1/2 lžičky
soda bikarbona

Krém

400 ml
mléko
1 ks
Zlatý klas nebo vanilkový pudink
80 g
krystalový cukr
1 lžička
vanilkový cukr
100 g
změklé máslo

Šlehačka

250 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
moučkový cukr
1 lžička
vanilkový cukr
1 lžička
ztužovač (Smeta-fix)
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Medový krájený krémeš je univerzální dezert, který si vychutnáte celoročně – jak v zimě, tak i v létě. Pokud nemáte čas na jeho složité zdobení, stačí ho posypat moučkovým cukrem. Naopak, pokud byste chtěli ohromit svou návštěvu, můžete dezert ozdobit čokoládou, krémem, kterým ho budete plnit, nebo dokonce ovocem. Výborné jsou například jahody nebo maliny.

  1. Z mléka, Zlatého klasu (vanilkový pudink) a cukru si uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout a následně do něj přidáme změklé máslo. Směs dobře promícháme a pro chuť do ní můžeme přidat trochu rumu.
  2. Mouku, cukr, máslo, med, vejce a jedlou sodu spolu smícháme a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tloušťku přibližně 3 mm.
  3. Pomocí formičky nebo širší sklenice s průměrem 7 cm vykrojíme z těsta kolečka nebo jiné tvary. Ty umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.
  4. Během toho, jak se nám peče základ krémeše, si vyšleháme smetanu spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a ztužovačem.
  5. Upečená kolečka necháme vychladnout a na polovinu z nich nejprve naneseme krém a potom šlehačku. Vše zakončíme tím, že navrch dezertu umístíme zbývající kolečka, která posypeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme krémem, čokoládou či ovocem.
  6. Hotový dezert před podáváním vložíme na několik hodin do ledničky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty