NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlý nepečený dezert s čokoládovým pudinkem a Bebe sušenkami.
Rychlý nepečený dezert s čokoládovým pudinkem a Bebe sušenkami.
Recept Rychlý nepečený dezert s čokoládovým pudinkem a Bebe sušenkami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tento čokoládový nepečený dezert je doslova exploze chutí. Často ho připravuji ke kávě nebo na různé oslavy, kde vždy zaboduje. Milují ho dospělí i děti, které se ho nemohou dojíst. Vyzkoušejte ho určitě i vy. Hotový ho budete mít do 5 minut.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   25.2.2025

Rychlý nepečený dezert s čokoládovým pudinkem a Bebe sušenkami.

Tento čokoládový nepečený dezert je doslova exploze chutí. Často ho připravuji ke kávě nebo na různé oslavy, kde vždy zaboduje. Milují ho dospělí i děti, které se ho nemohou dojíst. Vyzkoušejte ho určitě i vy. Hotový ho budete mít do 5 minut.

35 min
Čas přípravy
Suroviny

Krém:

1 ks
vejce
50 g
krupicový cukr
10 g
vanilkový cukr
20 g
hladká mouka
20 g
kukuřičný škrob
500 ml
mléko
50 g
máslo
50 g
hořká čokoláda
1 lžíce
instantní káva (prášek)

Dále:

400 g
sušenky (např. Bebe)
100 g
hořká čokoláda
40 g
máslo
100 g
mléko
podle potřeby
čokoládové hoblinky (na ozdobení)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy

Když se řekne "nepečený dezert", obvykle si představím výborné Bebe řezy, na které najdete recept zde. Kromě nich ale ráda zkouším i různé jiné dezerty, jako je například tento, který je plný čokolády a dokonale nadýchaného krému.

  1. Vejce ručně vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku, kukuřičný škrob a mícháme dál.
  2. Do směsi postupně přiléváme mléko. Jakmile ho zapracujeme, hrnec přeneseme na sporák a uvaříme hustý pudink.
  3. Do horkého pudinku přidáme máslo, čokoládu, kávu a vše promícháme.
  4. Sušenky rozložíme na dno zapékací mísy o rozměrech 18 × 18 cm. Na sušenky naneseme pudink, uhladíme a postup zopakujeme ještě třikrát. Poslední by měla být pudinková vrstva.
  5. Vrchní část koláče polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme rozpuštěním hořké čokolády, másla a mléka. Případně můžete vyzkoušet tento recept na dokonalou polevu, která se při krájení neláme.
  6. Takto připravený koláč vložíme do lednice na několik hodin. Poté ho ozdobíme hoblinkami čokolády, nakrájíme na menší čtverce a podáváme.

Nepečený dezert můžete klidně ozdobit i hoblinkami bílé čokolády, nasekanými ořechy či dokonce kopečky šlehačky. Po naservírování vraťte dezert zpět do lednice, aby se čokoládová poleva či krém nerozpustily.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář