Rychlovky v kuchyni jsou velmi oblíbené. Tento jahodovo-banánový dezert je nepečený a moc chutný. Mňam!
Suroviny
Budeme potřebovat:24 ksdětské dlouhé piškoty
dle chutijahody a banány
1 bal.vanilkový pudink
1 bal.jahodový pudink
700 mlmléka
6 lžickr. cukr
Postup přípravy
- Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Vanilkový a jahodový pudink si klasicky uvaříme v mléce - 1 bal. vanilkový (jahodový) pudink, 450 ml mléka, 3 lžíce kr. cukru.
- Připravíme si menší formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Na dno naskládáme dlouhé dětské piškoty. Navrstvíme vanilkový pudink (1/2), naskládáme jahody, navrstvíme polovinu jahodového pudinku a naskládáme dětské piškoty. Nalijeme druhou polovinu vanilkového pudinku, naskládáme banány a navrstvíme druhou polovinu jahodového pudinku. Poklademe dětské piškoty a jemně je vtlačíme do pudinku.
- Necháme vychladnout a následně dezert vložíme do lednice na minimálně 5 hodin. Vyjmeme z formy a podáváme. Dobrou chuť!