NejRecept.cz Dezerty Koláče Rychlý ovocný moučník s drobenkou. Základem je báječné smetanové těsto jako pavučinka.
Rychlý ovocný moučník s drobenkou. Základem je báječné smetanové těsto jako pavučinka.
Recept Rychlý ovocný moučník s drobenkou. Základem je báječné smetanové těsto jako pavučinka.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Dnes jsem odmrazovala mrazničku a tam jsem natrefila na mražené domácí švestky, domácí rybíz a ještě jsem měla v chladničce odložené čerstvé borůvky, které donesl syn ze školky. Všechno jsem poházela na utřené těsto, na vrch drobenku z polohrubé mouky, cukru a másla. Samozřejmě ovoce můžete použít, jaké máte doma a jaké máte rádi. V tomto nejsou žádná omezení. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.4.2024

Rychlý ovocný moučník s drobenkou. Základem je báječné smetanové těsto jako pavučinka.

Dnes jsem odmrazovala mrazničku a tam jsem natrefila na mražené domácí švestky, domácí rybíz a ještě jsem měla v chladničce odložené čerstvé borůvky, které donesl syn ze školky. Všechno jsem poházela na utřené těsto, na vrch drobenku z polohrubé mouky, cukru a másla. Samozřejmě ovoce můžete použít, jaké máte doma a jaké máte rádi. V tomto nejsou žádná omezení. Autor: Karambola

50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubá mouka
2 ks
vejce
150 g
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
250 ml
smetana ke šlehání
50 ml
olej
1/2 bal.
prášek do pečiva

Dále:

podle chuti
ovoce
podle chuti
drobenka
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny na těsto dáme do misky a mixérem vymícháme jednotné těsto, které rovnoměrně rozmístíme na plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou.
  2. Na těsto poklademe ovoce a posypeme drobenku. Drobenku připravuji v poměru 1:1:1 (krystalový cukr, máslo, polohrubá mouka). Pouze rukama vypracuji na sypkou směs.
  3. Pečeme na 180 stupňů asi 40 – 50 minut – sledujeme.

Zdroj: bonvivani

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář