Rychlý šlehačkový koláček se švestkami podle babičky, kterému nikdo neodolá

Výborný šlehačkový koláček, který je v mé kuchařské knížce už asi 50 let. Je připravený ze šlehačkového těsta, ze šťavnatých domácích švestek a z velké lásky. Určitě vyzkoušejte, nyní je sezóna švestek. Autor: Triniti

Přidal:, 13.8.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Rychlý šlehačkový koláček se švestkami podle babičky, kterému nikdo neodolá

Suroviny

400 gpolohrubá mouka
250 mlsmetana ke šlehání
2 ksvejce
150 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
50 mlolej
1/2 bal.prášek do pečiva
švestky
drobenka - nemusí být
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Všechny potřebné suroviny na těsto vypracujeme do jednotné hmoty, kterou pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme do okrouhlé formy o průměru 24 cm.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na těsto rozložíme rozpůlené švestky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na půl hodinu.
  3. Po upečení necháme koláč vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.Tip: Jahodový džem bez chemie