Rýže se špenátovo - smetanovou omáčkou a kuřecím masem

Smetanově sýrovou omáčku už asi zná každý. Ale co tak přidat do této omáčky špenát a kukuřici? Je velmi dobrá, doporučuji vám vyzkoušet, pokud jste ještě nedělali. Nepřidávám žádný plísňový sýr ani eidam. Na zahuštění smetanu a nechám to pomalu redukovat, aby se vytvořila chutná omáčka. Autor: Pythonissa

Přidal:, 27.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Rýže se špenátovo - smetanovou omáčkou a kuřecím masem

Suroviny

2-3 ksvelké cibule
500 gkuřecích prs
250 gkukuřice
250 gšpenátových listů
330 mlsmetany
dle chutisůl, pepř
bazalka
oregano
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si kuřecí prsa na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme oregáno s bazalkou, trošičku oleje a důkladně promícháme. Nakrajíme si cibuli (najemno nebo nahrubo, to už je na nás) a dáme smažit na rozpálený olej do hrnce. Až cibulka začne zlátnout, přidáme nakrájené, ochucené maso a necháme 2-3 minutky osmahnout, aby se maso zatáhlo.
  2. Jak se maso zatáhne, přidáme špenátové listy, kukuřici, zalijeme vodou a dusíme 30-45 minut. Vodu doléváme podle potřeby. Až nám vše pěkně změkne a listy špenátu se zcvrknout - jak se mezi náma odborníkama říká - můžeme dodat smetanu. Osobně nenechávám vypařit úplně všechnu vodu, nechám trochu na dně. Smetanu si vždy předem osolím, opepřím a naředím troškou teplé vody. Dodáme do hrnce a necháme provařit.
  3. Teď už jenom dochutit, je-li třeba. Doporučuji dodat do omáčky nastrouhaný sýr nebo sýrem jídlo aspoň posypat. Mňamkózní, fakt.