NejRecept.cz Přílohy Brambory Krokety Rýžovo-bramborové krokety
Rýžovo-bramborové krokety
Recept Rýžovo-bramborové krokety
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   26.5.2015

Rýžovo-bramborové krokety

Domácí krokety jsou nejlepší. Jako přílohu je můžete zvolit k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

asi 300g
brambory den předem uvařené, najemno nastrouhané
120 g
uvařené rýže
dle potřeby
sůl a pepř
200 g
polohrubé mouky
2 lžíce
smetany
1 ks
vejce na potření
1 ks
červená paprika, nadrobno nakrájená
Postup receptu
Vytisknout
  1. Papriku nakrájíme na drobno. Do misky dáme uvařenou rýži, brambory, polohrubou mouku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme vajíčko a postupne přidáváme smetanu. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou papriku.
  2. Vše zpracujeme dohromady a utvoříme malé válečky, které pečeme na pečícím papíře v troubě a nebo na minimálním množství oleje na pánvi. Kdo neřeší zdravé stravování, může si je klasicky usmažit v oleji. Jako přílohu k masu, omáčce nebo jen tak s tatárkou nebo kečupem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář