Rýžovo-bramborové krokety

Přidal: Romča Važa, 26.5.2015
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Domácí krokety jsou nejlepší. Jako přílohu je můžete zvolit k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 26.5.2015
SUROVINY
Budeme potřebovat:
asi 300gbrambory den předem uvařené, najemno nastrouhané
120 guvařené rýže
dle potřebysůl a pepř
200 gpolohrubé mouky
2 lžícesmetany
1 ksvejce na potření
1 ksčervená paprika, nadrobno nakrájená
- Papriku nakrájíme na drobno. Do misky dáme uvařenou rýži, brambory, polohrubou mouku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme vajíčko a postupne přidáváme smetanu. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou papriku.
- Vše zpracujeme dohromady a utvoříme malé válečky, které pečeme na pečícím papíře v troubě a nebo na minimálním množství oleje na pánvi. Kdo neřeší zdravé stravování, může si je klasicky usmažit v oleji. Jako přílohu k masu, omáčce nebo jen tak s tatárkou nebo kečupem. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU