Rýžový nákyp

Přidal: Romča Važa, 3.6.2015
Kategorie: Na sladko, Rýže, Přílohy, Rýžový nákyp, Sladká jídla, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasický rýžový nákyp. Pokud ho chcete ozvláštnit, přidejte ovoce podle chuti a vrch posypte mandlemi. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 3.6.2015
Kategorie: Na sladko, Rýže, Přílohy, Rýžový nákyp, Sladká jídla, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1/2 kguvařené rýže
4 ksžloutky
dle chuticukr
250 mlmléka
1 citroncitronová kůra
1 bal.vanilkový cukr
podle libostijablka
podle libostimandle
polde chutimáslo
Kakaová hmota na polití:
2-4 lžícekakaa
2-4 lžícecukru
2-4 lžícevody
- Mléko rozšleháme vidličkou spolu s cukrem a žloutky. Do rýže vmícháme nadrobno nakrájená a oloupaná jablka , přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme mléko.
- Vše dobře promícháme a dáme do zapékací mísy, povrch ještě poklademe několika plátky másla a zapečeme.
- Kakaová hmota na polití:
Vše rozmícháme , hmoty musí být hustá, takže podle potřeby přidáme ještě kakao nebo vodu. - Rýžový nákyp ozdobíme polevou a mandlemi.
KOMENTÁŘE K RECEPTU