Rýžový nákyp

Recept Rýžový nákyp
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasický rýžový nákyp. Pokud ho chcete ozvláštnit, přidejte ovoce podle chuti a vrch posypte mandlemi. Autor: Romča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1/2 kguvařené rýže
4 ksžloutky
dle chuticukr
250 mlmléka
1 citroncitronová kůra
1 bal.vanilkový cukr
podle libostijablka
podle libostimandle
polde chutimáslo

Kakaová hmota na polití:

2-4 lžícekakaa
2-4 lžícecukru
2-4 lžícevody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko rozšleháme vidličkou spolu s cukrem a žloutky. Do rýže vmícháme nadrobno nakrájená a oloupaná jablka , přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme mléko.
  2. Vše dobře promícháme a dáme do zapékací mísy, povrch ještě poklademe několika plátky másla a zapečeme.
  3. Kakaová hmota na polití:
    Vše rozmícháme , hmoty musí být hustá, takže podle potřeby přidáme ještě kakao nebo vodu.
  4. Rýžový nákyp ozdobíme polevou a mandlemi.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit