Rýžový nákyp s meruňkami a bílkovou čepicí

Recept Rýžový nákyp s meruňkami a bílkovou čepicí

Přidal: Karambola, 25.5.2020

Kategorie: Sladká jídla, Rýžový nákyp, Oběd, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak včera byla sice neděle a v neděli u nás tradičně bývá pečené kuře, ale děti si žádali něco sladké. Tak jsem sáhla do mé staré kuchařské knihy a po velmi dlouhém čase jsem upekla rýžový nákyp. Máte rádi? Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 25.5.2020

Kategorie: Sladká jídla, Rýžový nákyp, Oběd, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Základ:

200 grýže
špetkasůl
1 bal.vanilkový cukr
100 mlmléko
100 gmáslo
4 PLmoučkový cukr
3 ksžloutky

Dále:

3 ksbílky
50 gkr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Rýži se špetkou soli a vanilkovým cukrem uvaříme do měkka. Když se voda vypaří, případně pokud zůstala, tak vodu slijeme a do horké rýže přidáme 100 ml mléka. Mícháním mléko zapracujeme do rýže.
  2. Připravenou rýži necháme mírně vychladnout.
  3. Máslo spolu s moučkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny.
  4. Když máme mírně vychladlou rýži, přidáme vyšlehané máslo s cukrem a žloutky a polovinu vyšlehaného sněhu s kr. cukrem.
  5. Jemně vařečkou zamícháme a připravenou směs navrstvíme do formy. Já navrstvíme nejprve polovinu, pokladu ovoce a ovoce zakryji druhou polovinou rýže. Pěkně uhladíme a dám péct do předem vyhřáté trouby.
  6. Peču při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu a na závěr na vrch navrstvím druhou polovinu sněhu a dám dopéct (cca 10 minut - dokud sníh nezíská zlatou barvu).
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit