Rýžový nákyp s třešněmi a pudinkem

Přidal: NejLucka, 24.7.2015
Kategorie: Rýže, Sladká jídla, Na sladko, Rýžový nákyp, Dezerty, Oběd, Přílohy, Část dne, Podle ovoce, Třešně
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Takhle nezvyknu dělávat rýžový nákyp, ale chtěla jsem využít třešňový kompot, proto taková kombinace. A věřte, že chutnal lépe, než klasika, s jablky. Autor: dorisa
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 24.7.2015
Kategorie: Rýže, Sladká jídla, Na sladko, Rýžový nákyp, Dezerty, Oběd, Přílohy, Část dne, Podle ovoce, Třešně
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1,5 hrnekkulatozrnná rýže
125 gmáslo
250 mlmléko na rýži
500 mlmléko na pudink
1 bal.pudinkový prášek vanilkový
6 lžiccukr
2 ksvejce
1 hrnekkompotované třešně
1 bal.skořicový cukr
- Omytou rýži osolíme a uvaříme ve vodě, před koncem vaření přidáme mléko a dovaříme. Rýži v mléce necháme vychladnout.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tento sníh mícháme do rýže.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, necháme ho vychladnout.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
pekařky - Dorisa
KOMENTÁŘE K RECEPTU