NejRecept.cz Koláče, cukroví Šachové řezy s čokoládou - fotopostup
Šachové řezy s čokoládou - fotopostup
Recept Šachové řezy s čokoládou - fotopostup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.2.2015

Šachové řezy s čokoládou - fotopostup

Na první pohled složité řezy, ale když je vyzkoušíte, uvidíte, že příprava je velmi jednoduchá. Krupicová nádivka - jemná a chutná.

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Těsto bílé:

3 ks
vejce
160 g
moučkový cukr
160 g
máslo
160 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva

Těsto tmavé:

3 ks
vejce
160 g
moučkový cukr
160 g
máslo
130 g
hladká mouka
30 g
kakao
1 lžička
prášek do pečiva

Těsto obyčejné:

4 ks
vejce
4 lžíce
moučkový cukr
4 lžíce
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
350 ml
meruňkový džem

Krém:

500 ml
mléka
5 lžic
dětská krupice
100 g
máslo
80 g
moučkový cukr
1 lžička
vanilkové aroma

Vrch:

100 g
čokoláda hořká
čokoláda bílá na strouhání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme tmavé a bílé těsto. Tmavé: vajíčka si s cukrem vyšleháme do pěny a následně přidáme měkké máslo a dobře vymícháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Bílé: postup je stejný jako při tmavém cestě, jen s rozdílnou gramáží mouky.
  2. Takto připravené těsta si dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů po dobu cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  3. Zatímco se chladí těsta, připravíme si základní těsto. Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dáme péct do trouby po dobu cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout.
  4. Připravíme si nádivku. Do mléka si dáme krupici a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem si vymícháme do pěny, přidáme vanilku a vychladlou kaši. Vše spolu důkladně smícháme a odložíme do chladničky.
  5. Upečené a vychladlé korpusy si upravíme nožem. Bílé a tmavé těsto si nakrájíme na proužky (asi 2 cm široké). Na základní korpus si natřeme marmeládu a na marmeládu 1/2 vychlazeného krému. Začneme vrstvit pásky - střídavě tmavé a světlé těsto. Potřeme marmeládou a ukladáme další vrstvu - na bílý pásek položíme tmavý atd. Znovu potřeme džemem a zbylou nádivkou. Odřezky, které zbyly po úpravě jednotlivých korpusů si namrvíme a navrstvíme na nádivku. Pěkně utlačíme (můžeme i zatížit knihou) a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
  6. Vrch polijeme roztopenou hořkou čokoládou a ozdobíme hoblinami z bílé čokolády. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů