Šachové řezy s čokoládou - fotopostup

Přidal: NejLucka, 2.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Na první pohled složité řezy, ale když je vyzkoušíte, uvidíte, že příprava je velmi jednoduchá. Krupicová nádivka - jemná a chutná.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 2.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto bílé:
3 ksvejce
160 gmoučkový cukr
160 gmáslo
160 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
Těsto tmavé:
3 ksvejce
160 gmoučkový cukr
160 gmáslo
130 ghladká mouka
30 gkakao
1 lžičkaprášek do pečiva
Těsto obyčejné:
4 ksvejce
4 lžícemoučkový cukr
4 lžícehladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
350 mlmeruňkový džem
Krém:
500 mlmléka
5 lžicdětská krupice
100 gmáslo
80 gmoučkový cukr
1 lžičkavanilkové aroma
Vrch:
100 gčokoláda hořká
čokoláda bílá na strouhání
- Zatímco se chladí těsta, připravíme si základní těsto. Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dáme péct do trouby po dobu cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout.
- Upečené a vychladlé korpusy si upravíme nožem. Bílé a tmavé těsto si nakrájíme na proužky (asi 2 cm široké). Na základní korpus si natřeme marmeládu a na marmeládu 1/2 vychlazeného krému. Začneme vrstvit pásky - střídavě tmavé a světlé těsto. Potřeme marmeládou a ukladáme další vrstvu - na bílý pásek položíme tmavý atd. Znovu potřeme džemem a zbylou nádivkou. Odřezky, které zbyly po úpravě jednotlivých korpusů si namrvíme a navrstvíme na nádivku. Pěkně utlačíme (můžeme i zatížit knihou) a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka
KOMENTÁŘE K RECEPTU