Šalamounovy hrnkové řezy - fotopostup

Jeden z těch rychlejších dezertů, který máte připravený za pár minut a je chuťově tak skvělý, že jedna dávka vám na víkend určitě nebude stačit, tak jak nestačila mně. Pekla jsem ho v pátek večer a v sobotu jsem si to mohla zopakovat, protože moji mašktrníci vylízali celý pekáč. Jednou jsem ho posypala oříšky a jednou kokosem a alespoň mně více chutnal ten s kokosem, ale nezůstal ani jeden kousek z jednoho, takže byly skvělé oba druhy. Autor: Lenulka

Přidal:, 6.3.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Šalamounovy hrnkové řezy - fotopostup

Suroviny

Těsto :
1 hrnekvody
250 gHery
2 hrnkymoučkový cukr
2 hrnkypolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
2 lžícekakaa
4 ksvejce
1 ksvanilkový cukr
Na posypání :
kokos

Postup přípravy

  1. Heru, vodu, cukr, vanilkový cukr a kakao v hrnci svaříme. Ze vzniklé směsi odebereme 1 hrnek, který použijeme jako polevu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Do misky dáme mouku s práškem do pečiva, vejce a přilijeme zbytek vychladlé směsi. Vše důkladně promícháme. Připravenou směs nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut na 180 °C - zkusíme špejlí. Ihned po vytažení z trouby polijeme polevou a posypeme strouhaným kokosem, kdo má rád, může použít strouhané ořechy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Připravenou buchtu necháme vychladnout. Nakrájíme na řezy, můžeme doplnit šlehačkou.
    Tyto řezy ocení především ti, kteří mají rádi buchty, které nejsou "suché ".