Salkové šuhajdy

Bez pečení, bez dlouhé přípravy (pokud samozřejmě koupíte již zkaramelizované salko) a hlavně extra chutné Šuhajdy. Někdy jsem dělala z poctivé ořechové nádivky, dnes už když znám tento recept, nedělám je :) tyto jdou u nás doma na dračku :) Autor: Mineralka

Salkové šuhajdy

Suroviny

1 konzervakaramelové salko
100 gmáslo
1 bal.vanilk.cukor
100 gmleté ořechy
150 gčokolády
50 gcera (ztužený tuk)
Dále potřebujeme:
papírové košíčky
ozdobná sypání

Postup přípravy

  1. Čokoládu se ztuženým tukem rozpustíme ve vodní lázni.
  2. Poklademe si papírové košíčky a do každého košíčku dáme za malou lžičku čokolády. Necháme ztuhnout.
  3. Přidáme připravenou salkovou náplň, kterou si připravíme následovně.
  4. Náplň:
    Karamelové salko, máslo, vanilkový cukr si dáme do hrnce a spolu za stálého míchání necháme rozpustit. Do rozpuštěného přidáme mleté ořechy.
  5. Nádivku znovu opatrně zalijeme čokoládou a ozdobíme libovolnou ozdůbkou.