Savojský řízek s vařenými bramborami

Není se čím chlubit. Dnešní oběd byl takový klasický, který máme doma velmi rádi s různou přílohou, ať už s vařenými bramborami, pečenými bramborami, hranolkami a dokonce jsem to už podávala i s rýží. Klasické řízky obalené v trojobalu, vysmažené a ještě jednou namočené do vajíčka. Je to velká pochoutka i pro náročné mlsouny. Určitě vyzkoušejte na nedělní oběd. Autor: Adddy

Přidal:, 15.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Savojský řízek s vařenými bramborami

Suroviny

4 ksřízky z kýty
na obalenívejce, mouka a strouhanka
dle chutisůl
2-3 ksvejce
4 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Řízky naklepeme, osolíme. Obalíme v klasickém trojobalu.
  2. Rozpálíme tuk na pánvičce.
  3. Rozšleháme si vejce (na každé vejce 2 lžíce oleje) s olejem a obalíme v tom obalený řízek, pomalu smažíme.
  4. Příloha: brambor, kaše, hranolky, krokety. Dobrou chuť :)