Savojský řízek s vařenými bramborami

Není se čím chlubit. Dnešní oběd byl takový klasický, který máme doma velmi rádi s různou přílohou, ať už s vařenými bramborami, pečenými bramborami, hranolkami a dokonce jsem to už podávala i s rýží. Klasické řízky obalené v trojobalu, vysmažené a ještě jednou namočené do vajíčka. Je to velká pochoutka i pro náročné mlsouny. Určitě vyzkoušejte na nedělní oběd. Autor: Adddy

Přidal:, 15.3.2017
Kategorie: Oběd
Recept Savojský řízek s vařenými bramborami

Suroviny

4 ksřízky z kýty
na obalenívejce, mouka a strouhanka
dle chutisůl
2-3 ksvejce
4 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Řízky naklepeme, osolíme. Obalíme v klasickém trojobalu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Rozpálíme tuk na pánvičce.
  3. Rozšleháme si vejce (na každé vejce 2 lžíce oleje) s olejem a obalíme v tom obalený řízek, pomalu smažíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Příloha: brambor, kaše, hranolky, krokety. Dobrou chuť :)