NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš bez smetany s knedlíkem
Segedínský guláš bez smetany s knedlíkem
Recept Segedínský guláš bez smetany s knedlíkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   5.1.2018

Segedínský guláš bez smetany s knedlíkem

Segedínský guláš z kysaného zelí. Někdy jsem doma dělala pouze ze sladkého zelí, ale jelikož mi roky přibývají, chutě se mění a já jsem si oblíbila toto jídlo. Jedla bych ho snad i každý den, dokud bych se nepřejedla. Nerada do segedínského guláše přidávám smetanu, není to pak tak těžké na žaludek a jsem spíš hladová a proto si naberu za den i dva tři krát :) Určitě zkuste. Autor: Triniti

Suroviny
1000 g
vepřového masa - plecko
2 pytlíkykysaného zelí
2 ks
cibule
1 lžíce
krystalového cukru
3 lžíce
sádla
3 lžíce
sladké mletí papriky
3 ks
bobkové listy
1 lžička
kmínu
5 kuliček
nového koření
2 lžíce
hladké mouky
100 ml
vody na zátřepku
dle potřeby
voda nebo vývar na podlití
dle chuti
sůl, mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme ji dozlatova, přidáme bobkový list, nové koření a necháme chvíli provonět.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme, přidáme ostatní koření a restujeme asi 10 minut. Když se maso zatáhlo, přidáme trochu vody a necháme dusit doměkka.
  3. Potom přidáme do hrnce kysané zelí i s nálevem, přidáme cukr a necháme přejít varem.
  4. Nakonec zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody a vaříme dalších 10 minut na mírném plameni.
  5. Podáváme s knedlíkem a kopečkem zakysané smetany.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář