NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Recept Segedínsky guláš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Pečené, varené s Ivou

Velmi oblíbený oběd, připravený z kysaného nebo sladkého zelí. Jako příloha domácí knedlík a super oběd je na světě. Dobrou chuť!

NejLucka NejLucka    ·   17.5.2015

Segedínsky guláš

Velmi oblíbený oběd, připravený z kysaného nebo sladkého zelí. Jako příloha domácí knedlík a super oběd je na světě. Dobrou chuť!

Suroviny

Potřebujeme:

1 kg
vepřová kýta
800 g
kysané zelí
2 ks
velké cibule
cca 2 lžíce
červená paprika mletá
1 ks
bujón masox
kmín mletý
bobkový list
sůl
pepř
olej

Dále budeme potřebovat:

250 ml
smetana na vaření
250 ml
šlehačka 33%
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si omyjeme a nakrájíme na kostičky cca 2 cm.
  2. Cibuli si nařízneme a osmahneme na oleji do sklovita, přidáme maso, papriku a rychle to osmahneme a podlijeme sklenicí vody s bujonem, aby paprika nezhořkla.
  3. Přidáme promyté /dle chuti/ zelí, které nakrájíme na menší nudličky, koření a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přilijeme smíchanou smetanu sladkou a šlehačku a mouku. Trošku smetany si necháme na boku, kdybychom zahustily velmi. Chvíli za stálého míchání svaříme.
  4. Podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář