NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš
Segedínský guláš
Recept Segedínský guláš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Vynikající a hlavně velmi oblíbený oběd. Segedínský guláš a kynutý knedlík.

NejLucka NejLucka    ·   29.6.2015

Segedínský guláš

Vynikající a hlavně velmi oblíbený oběd. Segedínský guláš a kynutý knedlík.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
vepřové maso - plec bez kosti (libový bůček)
kousek uzeného točeného salámu
rostlinný olej
2-3 ks
cibule
2 lžičky
paprika mletá (sladká i pálivá)
200 ml
vývaru (z uzených kostí)
400 g
kysané zelí
25 g
hladká mouka
120 ml
šlehačka
sůl
kmín
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dorůžova.
  2. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme.
  3. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou.
  4. Potom přidáme k masu nakrájený točeňák, nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Můžeme zjemnit smetanou, osolíme a krátce povaříme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Matúšš    ·   4.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Vy jste se asi učila vařit u Ládi Hrušky že?Točený salám a uzený vývar???Hnus.....

NejLucka NejLucka    ·   12.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Sto lidí, sto chutí. :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář