Segedínský guláš

Přidal: NejLucka, 29.6.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Segedínský guláš, Omáčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající a hlavně velmi oblíbený oběd. Segedínský guláš a kynutý knedlík.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 29.6.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Segedínský guláš, Omáčky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
600 gvepřové maso - plec bez kosti (libový bůček)
kousek uzeného točeného salámu
rostlinný olej
2-3 kscibule
2 lžičkypaprika mletá (sladká i pálivá)
200 mlvývaru (z uzených kostí)
400 gkysané zelí
25 ghladká mouka
120 mlšlehačka
sůl
kmín
- Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dorůžova.
- Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme.
- Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou.
- Potom přidáme k masu nakrájený točeňák, nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Můžeme zjemnit smetanou, osolíme a krátce povaříme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Segedínsky guláš.
Vy jste se asi učila vařit u Ládi Hrušky že?Točený salám a uzený vývar???Hnus.....
Sto lidí, sto chutí. :)