Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš

Přidal: , 29.6.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající a hlavně velmi oblíbený oběd. Segedínský guláš a kynutý knedlík.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.6.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

600 gvepřové maso - plec bez kosti (libový bůček)
kousek uzeného točeného salámu
rostlinný olej
2-3 kscibule
2 lžičkypaprika mletá (sladká i pálivá)
200 mlvývaru (z uzených kostí)
400 gkysané zelí
25 ghladká mouka
120 mlšlehačka
sůl
kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dorůžova.
  2. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme.
  3. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou.
  4. Potom přidáme k masu nakrájený točeňák, nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Můžeme zjemnit smetanou, osolíme a krátce povaříme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit