NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš s domácí knedlíkem
Segedínský guláš s domácí knedlíkem
Recept Segedínský guláš s domácí knedlíkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak tohle byl oběd u nás doma. Vařím s radostí a láskou a pak i se spokojeností, pokud to každému chutná. Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy kupovala kynutý knedlík. Vždy ho dělávám doma a ještě se mi nestalo, aby mi nevyšel. No přece, jednou si pamatuji, když jsem ho dělala poprvé, ale měla jsem úplně jiný recept. S tímto receptem vám garantuji, že se podaří. Určitě vyzkoušejte. Klasika je klasika a u nás doma je tento oběd velmi oblíbený. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   15.5.2017

Segedínský guláš s domácí knedlíkem

Tak tohle byl oběd u nás doma. Vařím s radostí a láskou a pak i se spokojeností, pokud to každému chutná. Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy kupovala kynutý knedlík. Vždy ho dělávám doma a ještě se mi nestalo, aby mi nevyšel. No přece, jednou si pamatuji, když jsem ho dělala poprvé, ale měla jsem úplně jiný recept. S tímto receptem vám garantuji, že se podaří. Určitě vyzkoušejte. Klasika je klasika a u nás doma je tento oběd velmi oblíbený. Autor: Milka

Suroviny

Guláš:

1,3 kg
vepřové plece
1 ks
velká cibule
dle chuti
červená paprika, nové a pepř
1,5 kg
kysaného zelí
1 bal.
smetana na vaření, 2 dl mléko
2 lžíce
hladké mouky
olej, bobkový list, kmín

Knedlík:

1 kg
polohrubé mouky
2 ks
žloutky
1 ČL
soli
2 lžičky
cukru
6 dl
mléko

Kvásek:

1 kostka
droždí
1 dl
teplé mléko
1 lžičku
cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřové maso si nakrájíme na menší kostky. Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, kterou smažíme na oleji. Když je zlatavá, přidáme červenou papriku a podlijeme 1 dl vody.
  2. Přidáme nové a pepř podle chuti, sůl a nakrájené maso a necháme ho dusit .. Občas ho podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka asi 40 minut.
  3. V jiné nádobě dusíme na oleji zelí, které jsme si propláchli vodou podle kyselosti zelí a pokrájali na menší kousky. Přidáme bobkový list, kmín, nové koření a sůl, pokud je třeba.
  4. Během dušení podléváme horkou vodou. Pokud je zelí téměř hotové, což bude asi za 45 minut, tak tehdy přidáme maso, promícháme a necháme ještě 20 minut spolu dusit, aby se chutě propojily.
  5. Potom do masy vlijeme smetanu na vaření a 2 dl mléka, ve kterém jsme rozkvedlali mouku. Promícháme a necháme ještě 5 minut povařit
    Podáváme s domácí knedlíkem.
  6. Knedlík:
    Uhníst těsto, nechat vykynout a rozdělit na tři knedlíky. Spaříme 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář