Segedínský guláš s domácí knedlíkem

Tak tohle byl oběd u nás doma. Vařím s radostí a láskou a pak i se spokojeností, pokud to každému chutná. Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy kupovala kynutý knedlík. Vždy ho dělávám doma a ještě se mi nestalo, aby mi nevyšel. No přece, jednou si pamatuji, když jsem ho dělala poprvé, ale měla jsem úplně jiný recept. S tímto receptem vám garantuji, že se podaří. Určitě vyzkoušejte. Klasika je klasika a u nás doma je tento oběd velmi oblíbený. Autor: Milka

Přidal:, 15.5.2017
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Segedínský guláš s domácí knedlíkem

Suroviny

Guláš:
1,3 kgvepřové plece
1 ksvelká cibule
dle chutičervená paprika, nové a pepř
1,5 kgkysaného zelí
1 bal.smetana na vaření, 2 dl mléko
2 lžícehladké mouky
olej, bobkový list, kmín
Knedlík:
1 kgpolohrubé mouky
2 ksžloutky
1 ČLsoli
2 lžičkycukru
6 dlmléko
Kvásek:
1 kostkadroždí
1 dlteplé mléko
1 lžičkucukru

Postup přípravy

  1. Vepřové maso si nakrájíme na menší kostky. Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, kterou smažíme na oleji. Když je zlatavá, přidáme červenou papriku a podlijeme 1 dl vody.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Přidáme nové a pepř podle chuti, sůl a nakrájené maso a necháme ho dusit .. Občas ho podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka asi 40 minut.
  3. V jiné nádobě dusíme na oleji zelí, které jsme si propláchli vodou podle kyselosti zelí a pokrájali na menší kousky. Přidáme bobkový list, kmín, nové koření a sůl, pokud je třeba.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Během dušení podléváme horkou vodou. Pokud je zelí téměř hotové, což bude asi za 45 minut, tak tehdy přidáme maso, promícháme a necháme ještě 20 minut spolu dusit, aby se chutě propojily.
  5. Potom do masy vlijeme smetanu na vaření a 2 dl mléka, ve kterém jsme rozkvedlali mouku. Promícháme a necháme ještě 5 minut povařit
    Podáváme s domácí knedlíkem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Knedlík:
    Uhníst těsto, nechat vykynout a rozdělit na tři knedlíky. Spaříme 20 minut.