NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš s knedlíkem
Segedínský guláš s knedlíkem
Recept Segedínský guláš s knedlíkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Segedínský guláš můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Podávám s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

rebeka    ·   28.10.2015

Segedínský guláš s knedlíkem

Segedínský guláš můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Podávám s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1000 g
vepřového masa (plecko, bůček.. lze kombinovat např. plecko a bůček 1:1)
2 pytlíky
kysaného zelí
2 ks
cibule
1 lžíce
krystalového cukru
3 lžíce
sádla
3 lžíce
sladké mletí papriky
3 ks
bobkové listy
1 lžička
kmínu
5 kuliček
nového koření
špetka
cayenského pepře nebo chilli
2 lžíce
hladké mouky
100 ml
vody na zátřepku
voda nebo vývar na podlití
sůl, mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme i bobkový list a nové koření a restujeme dozatova.
  3. Přidáme na kostky (3x 3 cm) nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme cca 10 min. Pak přidáme papriku a chilli a chvilku restujeme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo. Přilejeme trochu vody a necháme vydusit na tuk. Toto opakujeme ještě jednou.
  4. Pak přidáme vodu nebo vývar a dusíme doměkka. Přidáme do hrnce zelí (já dávám i s nálevem) , přidáme cukr, případně sůl a chvilku povaříme. Nakonec zahustíme zátřepkou a necháme dalších cca 10 minut na mírném plameni provářet. Můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Já dávám kopeček zakysanky do talíře.
  5. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář