Segedínský guláš z kysaného zelí

Někdo připravuje toto hlavní jídlo i ze sladkého zelí. Já jsem ho ze sladkého zelí připravovala pouze jednou a musím říct, že ten z kysaného mi chutná mnohem více. Samozřejmě, sto lidí, sto chutí, takže pokud nemáte rádi kysané zelí, použijte sladké. Nyní v obchodech najdete i sladké, nové zelí, takže bude segedínský guláš chutnější. Někdo mě asi zabije, ale používám na zahuštění hladkou mouku, protože nepřidávám šlehačkovú smetanu, ale takto nám to chutná.

Přidal:, 10.5.2017
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Segedínský guláš z kysaného zelí

Suroviny

500 gvepřové maso (dle vlastního výběru)
1 kscibule
olej, paprika mleté ​​červená, sůl
700 gkysané zelí
1 kszakysaná smetana
1 kelímeksmetana na vaření
2 PLhladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostičky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na olej dáme nakrájenou cibuli, orestujeme na ní maso, aby se zatáhlo, osolíme a dáme mletou červenou papriku.
  3. Když je maso zataženo, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Potom přidáme kysané zelí a dusíme do měkka.
  5. Do sklenice dáme smetany, přidáme hladkou mouku, důkladně zamícháme a nakonec přidáme do guláše.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Necháme, aby segedínský guláš aby prošel varem a odstavíme.
  7. Podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť. :)