NejRecept.cz Maso Mleté maso Sekaná Sekaná pečená ve slanině
Sekaná pečená ve slanině
Recept Sekaná pečená ve slanině
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Včera to chtělo k obědu něco luxusního. Přemýšlela jsem už v sobotu, co bych tak mohla připravit, aby byl každý doma spokojen a nakonec jsem vyhodnotila, že udělám tuto sekanou zabalenou v slanině. Mleté maso jsem rozmrazila, ochutila a zabalila do tenkých plátků slaniny, která to dokonale dochutila. Určitě vyzkoušejte, k tomu jako příloha klasická bramborová kaše nebo jen kousek chleba. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   10.7.2017

Sekaná pečená ve slanině

Včera to chtělo k obědu něco luxusního. Přemýšlela jsem už v sobotu, co bych tak mohla připravit, aby byl každý doma spokojen a nakonec jsem vyhodnotila, že udělám tuto sekanou zabalenou v slanině. Mleté maso jsem rozmrazila, ochutila a zabalila do tenkých plátků slaniny, která to dokonale dochutila. Určitě vyzkoušejte, k tomu jako příloha klasická bramborová kaše nebo jen kousek chleba. Autor: Lacusin

Suroviny

Šiška:

0,5 kg
mletého masa (směs hovězího a vepřového)
2 ks
vejce
100 g
pokrájené slaniny
1 ks
červená cibule
hrst
pažitky
20 dkg
strouhané goudy
hrst
strouhanky
menší hrnek
mléka
dle chuti
sůl, pepř

Na obalení:

10 dkg
tenkých dlouhých plátků slaniny
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mleté maso smícháme s vejci, slaninou, pokrájenou cibulí, pažitkou, goudou, strouhankou a mlékem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  2. Na plech si rozložíme plátky slaniny a na ně položíme šišku sekané.
  3. Plátky slaniny přeložíme přes sekanou.
  4. Dáme uležet na 1 hodinu do lednice. Poté pečeme při 170 °C dozlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář