Sekaná pečená ve slanině

Včera to chtělo k obědu něco luxusního. Přemýšlela jsem už v sobotu, co bych tak mohla připravit, aby byl každý doma spokojen a nakonec jsem vyhodnotila, že udělám tuto sekanou zabalenou v slanině. Mleté maso jsem rozmrazila, ochutila a zabalila do tenkých plátků slaniny, která to dokonale dochutila. Určitě vyzkoušejte, k tomu jako příloha klasická bramborová kaše nebo jen kousek chleba. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 10.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Sekaná pečená ve slanině

Suroviny

Šiška:
0,5 kgmletého masa (směs hovězího a vepřového)
2 ksvejce
100 gpokrájené slaniny
1 ksčervená cibule
hrstpažitky
20 dkgstrouhané goudy
hrststrouhanky
menší hrnekmléka
dle chutisůl, pepř
Na obalení:
10 dkgtenkých dlouhých plátků slaniny

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vejci, slaninou, pokrájenou cibulí, pažitkou, goudou, strouhankou a mlékem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  2. Na plech si rozložíme plátky slaniny a na ně položíme šišku sekané.
  3. Plátky slaniny přeložíme přes sekanou.
  4. Dáme uležet na 1 hodinu do lednice. Poté pečeme při 170 °C dozlatova.