Sekaná s bramborovou kaší

Rychlé jídlo, které dáte do péct do trouby a nestaráte se. Jako přílohu volíme bramborovou kaši. Dobrou chuť!

Přidal:, 10.6.2015
Kategorie: Sekaná, Hovězí, Vepřové, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Sekaná s bramborovou kaší

Suroviny

600 gvepřové plece
300 ghovězího předního masa /např. krku/
100 ganglické slaniny
6 stroužkůčesneku
sůl, pepř
1 ksvejce + žloutek /bílek nevyhazovat/
hrstmajoránky
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžíceplnotučné hořčice /nebo dijonské/
1/4 lhrnek mléka
strouhanka dle potřeby /cca 4 hrsti/
1 lžícesádla
voda nebo vývar na podlévání

Postup přípravy

  1. Maso si necháme pomlet u řezníka, nebo tak učiníme sami doma. Přidáme veškeré koření i ostatní ingredience, řádně propracujeme a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Druhý den hmotu znova rukama řádně propracujeme a podle potřeby dochutíme solí, případně přidáme strouhanku.
  3. Pekáček vymažeme sádlem a namočenýma rukama vytvarujeme dvě šišky. Bílek s kapkou studené vody rozšleháme a mašlovačkou potřeme sekanou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Podlejeme trochou vody a pečeme v troubě na 180 st. cca hodinu. Během pečení doléváme dle potřeby vodu a výpekem poléváme. Podáváme s bramborovou kaší.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem