Sekaná s bramborovou kaší

Přidal: NejLucka, 10.6.2015
Kategorie: Sekaná, Mleté maso, Maso, Hovězí maso, Vepřové maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Rychlé jídlo, které dáte do péct do trouby a nestaráte se. Jako přílohu volíme bramborovou kaši. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 10.6.2015
Kategorie: Sekaná, Mleté maso, Maso, Hovězí maso, Vepřové maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
600 gvepřové plece
300 ghovězího předního masa /např. krku/
100 ganglické slaniny
6 stroužkůčesneku
sůl, pepř
1 ksvejce + žloutek /bílek nevyhazovat/
hrstmajoránky
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžíceplnotučné hořčice /nebo dijonské/
1/4 lhrnek mléka
strouhanka dle potřeby /cca 4 hrsti/
1 lžícesádla
voda nebo vývar na podlévání
- Maso si necháme pomlet u řezníka, nebo tak učiníme sami doma. Přidáme veškeré koření i ostatní ingredience, řádně propracujeme a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
- Druhý den hmotu znova rukama řádně propracujeme a podle potřeby dochutíme solí, případně přidáme strouhanku.
- Pekáček vymažeme sádlem a namočenýma rukama vytvarujeme dvě šišky. Bílek s kapkou studené vody rozšleháme a mašlovačkou potřeme sekanou.
- Podlejeme trochou vody a pečeme v troubě na 180 st. cca hodinu. Během pečení doléváme dle potřeby vodu a výpekem poléváme. Podáváme s bramborovou kaší.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU