Sekaná s kadeřávkem

U nás doma velmi oblíbená sekaná s kadeřávkem. K tomu jako příloha brambory a každý si pochutná. Autor: Adddy

Přidal:, 26.8.2016
Kategorie: Sekaná, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Sekaná s kadeřávkem

Suroviny

1/2 kgmletého masa
2 ksvejce
dle chutisůl, pepř, koření do mletých mas
dle chutikadeřávek
hrststrouhanky
1 kscibule
dle chutimletý kmín

Postup přípravy

  1. Listy kadeřávku vložíme do hrnce s vodou a krátce povaříme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Vyjmeme, necháme okapat, vykrojíme košťál a listy pokrájíme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme koření do mletých mas, vejce a kadeřávek.
  3. Dle potřeby můžeme zahustit směs strouhankou. Do lehce vymazaného pekáčku dáme šišku sekané, kterou posypeme mletým kmínem a kolečky cibule a pečeme při 180 °C dozlatova.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť!