Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou

Vynikající sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou. Autorka receptu: eurobabička.

Přidal:, 8.4.2015
Kategorie: Sekaná, Vepřové, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Sekaná s kopřivami, pažitkou a petrželkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gmleté vepřové maso
1 ksvejce
1 ksnamočený rohlík
1 kscibule
stroužek česneku
1 hrstspařené, pokrájené kopřivy
špetkusůl, pepř
dle chutipažitka, petržel
olej do formy na pečení
strouhanku na zahuštění

Postup přípravy

  1. Masovou směs promísíme s vejcem, kořením, rozšlehaným rohlíkem, s pokrájenou cibuli, utřeným česnekem. Přidáme pokrájenou a vřelou vodou spařenú kopřivu, pokrájenou pažitkou a petrželí. Nezapomenout osolit!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Zahustíme dle potřeby ještě strouhankou. Pečeme ve vymaštěné formě asi 30min (do růžova) při teplotě 180 stupňů.
  3. Přílohou může být chléb, brambory nebo zelenina. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce