Sekaná v bramboráku

Sekaná v bramboráku. Toto jídlo je opravdu rychlovka, a pokud Vám zbyde sekaná, tak je to skvělé zpestření klasických bramboráků. Autor: Lenulka

Přidal:, 25.5.2016
Kategorie: Sekaná, Maso, Mleté maso, Oběd, Chuťovky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Sekaná v bramboráku

Suroviny

Směs na bramboráky :
500 gbrambor
2 ksvejce
3 stroužkyčesneku
dle chutisůl, pepř
dle chutimajoránka
100 ghladké mouky
dle potřebyolej na smažení
1 šiškadomácí sekané

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhám, přidám k nim vejce, mouku a rozetřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Směs důkladně promíchám.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravím si sekanou upečenou předchozí den, nakrájím ji na plátky.
  3. Na pánev s olejem dám hromádku bramborákové směsi, rozetřu a na ni dám plátek sekané, který opět zakryju směsí -postup je vidět na fotce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Počkám, až se usmaží a potom opatrně obrátím na druhou stranu. Hotové dám na papírový ubrousek.
  5. Servíruji na talíř a doplním zeleninou nebo hlávkovým salátem se zálivkou a špekem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Toto jídlo je opravdu rychlovka, a pokud Vám zbyde sekaná, tak je to skvělé zpestření klasických bramboráků.